Навчаємо представників громадянського суспільства

Кві 21, 2016

21 квітня 2016 р. у Херсоні стартував дводенний тренінг «Логіко-структурний підхід до розробки проектів», організований Фондом громади міста Херсон «Захист» для представників організацій громадянського суспільства Херсонської області. Учасниками навчального заходу стали 16 активістів від громадських об’єднань та ініціативних груп, які не мають значного досвіду в підготовці та реалізації соціальних проектів, у тому числі з Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Цюрупинського районів.

Навчальний захід проводить досвідчений тренер – менеджер з організаційного розвитку Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» Андрій Донець (м.Київ).

У перший день тренінгу представники організацій громадянського суспільства Херсонщини з’ясовували, що таке проект, навчалися встановлювати і формулювати порушену в ньому проблему, визначати його цільові групи, кінцевих отримувачів та зацікавлених сторін. Активісти також створювали дерева проблем і цілей, окреслювали загальні та конкретні цілі, обирали стратегію реалізації проекту і планували його результати.

Працюючи у групах, учасники начального заходу отримували практичні навички розробки реальних проектів, спрямованих на втілення оригінальних ідей та вирішення нагальних для громади питань.

Тренінг відбувається у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу. У Херсонській області проект адмініструє Фонд громади міста Херсон «Захист».

Наші останні новини