Визначено переможців конкурсу місцевих ініціатив “Доброчин”-2016.

Кві 19, 2016

18 квітня журі у складі п’яти дуже професійних людей, серед яких два члена Фонду громади Херсона “Захист” – заступник голови правління Ігор Бергарт, генеральний директор ВАТ «Херсонський облрембуттрест» та Юрій Грабар, генеральний директор ТОВ Торговий дім «Маркет-груп-Херсон» та три експерта-представники громади міста – незалежні журналісти, які дотичні до діяльності організацій громадянського суспільства, а саме Владислав Гладкий, Єлла Стефанова та Світлана Анедченко, прийняли рішення щодо визначеня переможцями конкурсу чотирьох місцевих ініціатив. Попередньо кожен з них оцінив 15 конкурсних заяв, а сьогодні через бурхливі спори журі прийшло до загального рішення:

  1. Міні-грант Фонду у розмірі три тисячі гривень отримує проект “Захист навколишнього середовища – «Арт – сквер: мистецтво і природа» ініціативної групи “Зеленівка”. На даний момент в селищі Зеленівка (понад 5 тис. населення) відсутнє місце для відпочинку мешканців, сучасна та безпечна зона для спілкування. У той же час є покинута територія в центрі селища, поряд з Будинком культури і бібліотекою. Мета – розбити зону скверу на занедбаній ділянці в 0,6067 га в центрі селища Зеленівка в стилі «ланд- арт».
  2. Міні-грант Фонду у розмірі три тисячі гривень отримує проект «Правила дорожнього руху для велосипедистів» громадської організації «Велохерсон». За березень 2016 трапилось щонайменше 3 ДТП за участі велосипедистів з травмами різного ступеню тяжкості. Було виявлено, що багато ДТП трапляється через незнання велосипедистами ПДР. Тож з метою підвищення знань ПДР та навчання поведінці на дорогах загального користування з травня 2016 р. ГО Велохерсон влаштовує безкоштовну велошколу. 1000 осіб- слухачів отримають брошуру «ПДР для велосипедистів» та стануть учасниками Школи. Це призведе до поширення знань ПДР серед велосипедистів, зменшення кількості ДТП за участі велосипедистів. В довгостроковій перспективі призведе до підвищення кількості поїздок містом на велосипеді, збільшення кількості велосипедистів, зміцнення велосипедної громади міста, покращення здоров’я мешканців, зменшення шкідливих викідів.
  3. Міні-грант Фонду у розмірі три тисячі гривень отримує проект “Дебатний турнір «House of debates» херсонської молодіжної ініціативної групи «Кипяток». До проведення дебатного турніру залучатиметься студентська молодь, представники молодіжних громадських організацій, ініціативних груп та члени Молодіжної Ради при міському голові м. Херсон. Мета – виховання толерантності, поваги до прав людини, вміння долати стереотипи, виховання політичної культури та інтелектуальний розвиток молоді через використання технології «Британський формат парламентських дебатів».
  4. Міні-грант Фонду у розмірі три тисячі гривень отримує проект “Оздоровчо-інформаційна поїздка «Морська пригода» Херсонської обласної організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».

Під час оцінки запропонованих проектів журі виходило з таких основних критеріїв:

А) Відповідність проекту пріоритетам Конкурсу

Б) Затребуваність та реалістичність проекту, конкретний і значущий результат

В) Фінансові та організаційні можливості здобувача, перспективи продовження діяльності, можливість у подальшому розвивати проект.

Г) Економічна ефективність проекту : залучення коштів з інших джерел на реалізацію або розвиток проекту (створення механізму соціального партнерства).

Наші останні новини