Діти – дітям Твори добро, не шукаючи приводу!

Чер 9, 2016

Пропонуємо вашій увазі історію успіху від Цюрупинської міської благодійної організації “Фонд громади ім.Софії Фальц-Фейн”. У рамках проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, вона реалізувала власну ініціативу «Молодь сильна – громада успішна!», спрямовану на активізацію учнівської молоді, залучення молодих людей до громадської діяльності. У Херсонській області проект “Українська регіональна платформа громадських ініціатив” адмініструє Фонд громади міста Херсон «Захист».

Діти – дітям

Твори добро, не шукаючи приводу!

По завершенню цікавих та пізнавальних тренінгів учасники проекту «Молодь сильна – громада успішна!» – діти загальноосвітніх закладів Цюрупинська – взялися за створення власних соціальних міні-проектів. Надворі тривав листопад, а за ним йшов грудень – місяць світлих свят та подій напередодні Різдва Христового. Тому цілком логічною була тема, запропонована учнями Цюрупинської ЗОШ № 4: зігріти теплом власних дій і сердець інших дітей, які потребують допомоги і підтримки. Цей проект підтримала конкурсна комісія, Цюрупинський фонд громади надав грантову підтримку.
І закипіла робота. Спочатку вирішили підготувати виставу «Святий Миколай», з якою виступити перед дітьми-інвалідами з школи-інтернату для дітей з особливими потребами.
Створювали костюми, вчили тексти, проводили репетиції, готували смачне печиво для гостинців. Ось і настав святковий день. Прибули у дитячий заклад, почали виставу. Спочатку хвилювалися, а коли відчули дружнє тепло і підтримку глядачів, почали грати ще з більшим натхненням. У яскравому костюмі головного героя – Святого Миколая виступив учень 10-б класу Олексій Абдулхаліков, ангелів зіграли Ліана Саркісян, Ксенія Чернікова, Валерія Пєтухова, українську громаду в колоритних українських костюмах відтворили Тетяна Павперова, Олександр Лисиця, Микола Остапенко. Всі діти-глядачі в інвалідних візках і на стільцях жваво сприймали виставу та з радістю прийняли печиво, які власноруч виготовили школярі і пригостили вихованців інтернату.
Наступного дня учасники проекту взяли участь у благодійному ярмарку, який організували школярі міста, щоб зібрати кошти і допомогти усім дітям, що опинилися у складних життєвих умовах. Власноруч виготовлені сувеніри, різноманітне печиво було запропоноване жителям міста, відвідувачам Цюрупинського центру культури та дозвілля ім.Т.Шевченка. Вторгували 450 гривень і одразу ж діти вирішили допомогти учню їхньої школи, який впав у шестиметрову каналізаційну шахту та пошкодив хребет.
А на календарі вже добігав грудень і наближалося світле свято Різдва Христового. Тож взялися за підготовку колядування. 6 січня вирушили в організації та установи, побували у міській раді та зустрілися з колективами райдержадміністрації, райради. Але головна зустріч була попереду. Вона стала заключною у Святий вечір. Цього разу як господарі дому їх мали зустріти діти-інваліди допоміжної школи-інтернату. Колядування було зворушливим: тепер уже колядників пригощали вихованці закладу гарними пряниками.
Закінчилася зустріч. З усміхненими обличчями, іскорками в очах, задоволенням від власної розданої доброти і людяності розходилися по домівках учасники проекту «Молодь сильна – громада успішна». І великими планами на майбутнє. Дай Боже їм здійснитися!

 

Наші останні новини