Як благодійним та громадським організаціям фахово проконсультуватися онлайн?

Лип 19, 2016

Можливо ще не всі з вас знають про чудову опцію отримати безкоштовну консультацію онлайн від юристів, практиків неприбуткового сектору з широкого спектру питань громадської та благодійної життєдіяльності. На продовження формування Бази знань НУО, де Громадський Простір розповідає про цікаві й корисні сервіси, ми хочемо більш детальніше розповісти як власне працює сервіс для благодійних організацій, НУО, навіть для підприємців, які займаються благодійністю.

Консультація запрацювала у вересні 2015 р. За 10 місяців роботи надано 169 консультацій. Модерує роботу консультації Український форум благодійників. Запитання розподіляються за тематиками і відправляються фахівцеві, який найкраще розуміється на темі питання.

Отже, завітаємо до сайту, де можна реалізувати свій запит. Але дуже радимо спочатку точно для себе сформулювати питання, яке Вас цікавить, і спробувати знайти його у Базі питань-відповідей. Питання часто є типовими – і Ви можете значно заощадити час та нерви (і навіть не лише свої), аби прояснити для себе, або на доручення керівництва, команди – певні нюанси того, як визначає ту чи іншу ситуацію законодавець. Тобто, Ви можете бути не єдиним в Україні, хто переймається, до прикладу, порядком збору коштів за допомогою скриньок, або питанням укладання договорів з волонтерами. І у своїх пошуках відповіді – натрапив (добрі люди підказали) на цей сайт:

уфб

 

Крім того, через півроку роботи онлайн-консультації, як тільки було надано відповідь на соте питання, команда УФБ вирішила проаналізувати ці 100 запитів, узагальнити і структурувати їх в Базу знань. Тому ще одна підказка: свій рух до зрозуміння – як  працює законодавство, де обмежує, що дозволяє – як регулюється та чи інша діяльність в громадському секторі, почніть саме з цього розділу. Упевнені, Ви знайдете супутньо багато цікаво і важливого.

Звісно, Громадський Простір поцікавився у команди УФБ, якими питаннями найчастіше задаються користувачі консультаційного сервісу – діячі/благодійники. Виявилось, що є багато подібних запитів – тому їх згрупували у  8 тематичних блоків:

  • Гуманітарна допомога
  • Допомога АТО
  • Звітність благодійних фондів та організацій
  • Надання благодійної допомоги
  • Підприємницька діяльність благодійних фондів
  • Реєстрація благодійних і громадських організацій
  • Робота волонтерів
  • Управління благодійними організаціями

Варто зауважити, щодо всіх правових та бухгалтерських нюансів безкоштовно консультують знані юристи, фінансисти й аудитори України. З УФБ працює 8 експерт(ок)ів, які представляють і третій сектор, і провідні бізнес-компанії у сфері юриспруденції та аудиту. Хочете впевнитись – завітайте на сторінку “Про експертів”, де вказано імена, професійний бекграунд цих (також!) благодійників, адже насправді вони жертвують свій час, знання, аби консультувати-допомагати нам.

Якщо у Базі знань серед готових відповідей Ви не знайшли свій випадок, або не вистачає повноти інформації щодо вашого питання, тоді Вам варто зареєструватисяна сайті – і сформулювати своє питання фахівцям – або юристу, або бухгалтеру.

Джерело – Громадський простір

Наші останні новини