ЗІБРАЛИ СИРІТ ДО ШКОЛИ!

Сер 25, 2016

Два місяці тривала міська благодійна акція «Збери до школи сироту!», яку організував Фонд громади Херсона «Захист». Ми звернулися до небайдужих херсонців допомогти діткам з тих родин, які втратили батька в АТО. В таких сім’ях увесь тягар не тільки виховання, але й забезпечення життя ліг на плечі вдів – найчастіше молодих жінок. У деяких родинах дітей декілька, тож зрозуміло, як непросто сьогодні зібрати їх до школи. Як це складно та коштовно, знає кожна родина, де є й мама, й тато…
Нам хотілося допомогти усім таким сім’ям зі всієї області – з Великоолександрівського, Каланчацького, Генічеського, Каховського, Горностаївського, Білозерського, Голопристанського, Цюрупинського районів та з Херсону. Й не просто відправити посилки, придбавши на власний розсуд шкільну форму та взуття… Фонд знайшов можливість домовитися з магазином «Бебі-Бум», а КП «Оберіг» організувало приїзд діток з мамами до Херсону, де вони власноруч, на свій смак вибирали собі одяг та взуття!
Окрема й дуже смачна історія з пошуку ресурсів для цього: фонд зумів вийти на Благодійний фонд “Український ресурсний центр” (Київ) , який за підтримки Гуманітарної Асоціації «Січ», що у французькому місті Санс під Парижем , надав можливість оплатити шкільний одяг та взуття для шістнадцятьох діток на суму 43 813 гривень! Цікаво, що засновник французької Асоціації «Січ» – українець Іван Нечипорко, у минулому соліст Національного заслуженого академічного народного хору України імені Г.Г.Верьовки. ! Тож красно дякуємо за підтримку!
Ще шість діток зібрав до школи Фонд «Захист» завдяки херсонським доброчинцям Оксані Рогань, Ігорю Пащенко та Ірині Вавіновій, Олені Опанащенко, колективу Фітнес клубу” Maximum” та доброчинцям, які зробили пожертви у благодійні скриньки Фонду, розміщені у мережі супермаркетів «ФРЕШ». Одну дитину забезпечила усім необхідним підприємство ТМ «Ансерглоб» . Загальна сума цієї допомоги від херсонців з розрахункового рахунку Фонду склала 16 930 гривень.
Цікавою та приємною несподіванкою стала допомога наших друзів з британської організації «Голос України в Уельсі» –https://www.facebook.com/ukraine.wales/?fref=ts на суму більш як 5 000 гривень. Вони надіслали для усіх дітей шкільну канцелярію та сплатили 25 шкільних ранців. Спасибі британським друзям, які допомагають нужденним через наш Фонд вже не вперше! Ранці ж відпустила херсонська мережа «Карандаш» за вхідними цінами! Дякуємо!!!
Тож 22 дитини зі всієї області отримали сьогодні вагому допомогу у вигляді одягу, взуття, ранців та канцелярії – кожен на суму більш як три тисячі гривень. Загалом на допомогу дітям-сиротам, батько яких загинув в АТО, Фонд зміг акумулювати 69 700 гривень.
Отримали дітки її досить незвичайно: у ресторані «Олівія» його власник Євген Троцький організував їм справжнє свято, пригостивши морозивом, соками, смачною піцею та влаштувавши їм справжній майстер-клас з її виготовлення. Це для них з матусями був ще один приємний сюрприз! Сума благодійної допомоги Євгена склала майже чотири тисячі гривень.
Акцію завершено. Окрему подяку Фонд висловлює КП «Оберіг» та його дивовижним представницям – Вікторії Вагнер та Ларисі Цигульській, які приклали немало зусиль для збору офіційних документів родин загиблих для звільнення від оподаткування та організаційній роботі з цими сім’ями ! Дякуємо. З вами, шановні колеги, приємно та надійно працювати!

14068572_3991803430928964_5196017977975881467_o

Наші останні новини