КОЖНЕ ЖИТТЯ – БЕЗЦІННЕ !

Лис 17, 2016

Сьогодні – Міжнародний день передчасно народжених дітей.
Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. немовлят, 24 000 тис. з них з’являються на світ раніше визначеного терміну. В Херсонській області відбувається в середньому за рік близько 10000 пологів, з яких , за статистикою, до 1000 – передчасні. Передчасно народжені дітки – це особлива категорія дітей: вони дуже крихкі і слабкі. Багато функцій організму у них ще незрілі. Якщо дитина при народженні важить до 1500 грамів, в перші місяці життя вона стикається з багатьма проблемами легеневої, серцево-судинної, нервової та травної систем. Кожне врятоване життя такого немовляти – безцінне! А порятунок можливий тільки завдяки сучасному медичному обладнанню.

Від сьогодні в Херсоні стартує благодійна акція задля оновлення старого та придбання нового сучасного обладнання у акушерське відділення обласної лікарні, саме у якому й відбуваються найважчі пологи, у якому рятують немовлят із загрозами для життя. Це відділення має третій рівень (з чотирьох) надання медичної допомоги, й якщо вже тут не можливо вирішити проблему, то таких пацієнтів направляють до медичного інституту в Київ.

Тож збір благодійної допомоги відбуватиметься досить різноманітно – 14 грудня в Херсоні буде проведено благодійний вечір за участю кращого джаз-оркестру Півдня України Performance Big Band під управлінням Володимира Алєксєєва, за рахунок проведення якого вдасться зібрати значну суму, адже задля участі у ньому необхідно буде придбати благодійний квиток вартістю 1000 гривень (на пару). У тих, хто захоче долучитися до спасіння немовлят, але не матиме можливості стати учасником благодійного вечора, є можливість внести свій вклад онлайн за допомогою кнопки «ПОЖЕРТВУВАТИ» НА САЙТІ Фонду «Захист» http://zahyst.ks.ua/ , або у благодійні скриньки нашого фонду у будь-якому супермаркеті ФРЕШ, або зробити пожертву у терміналі «Банку інвестицій та заощаджень» (розділ – “на благодійність в Херсоні” фонду “Захист”) , який знаходиться у будівлі міської ради у Центрі надання адміністративних послуг. Зібрати потрібно близько ста тисяч гривень (наразі йдуть пошуки найбільш привабливих пропозицій закупівлі апаратури).

Тож зробіть добру справу ВЖЕ сьогодні, у Міжнародний день передчасно народжених дітей. Адже кожне врятоване життя такого немовляти – безцінне!

Наші останні новини