Активістів навчали виявляти та аналізувати проблеми громад

Бер 21, 2017

15 – 16 березня у Херсоні відбувся тренінг «Вивчення потреб та локальний аналіз розвитку громад у діяльності організації громадянського суспільства», організований Фондом «Захист». Його учасниками стали активісти з Херсона та Каховки, у тому числі представники організацій-переможців Другого конкурсу малих грантів за проектом «Українська регіональна платформа громадських ініціатив».

Провела навчальний захід досвідчена тренерка, експертка Громадського центру «Нова генерація» Наталія Чермошенцева. 

У перший день навчання його учасники вивчили питання, пов’язані із міжсекторальною співпрацею громадськості, влади та бізнесу; рівнями участі організацій громадянського суспільства у процесах прийняття рішень. Особливу увагу було приділено вивченню потреб громади. Для закріплення відповідних методів були використані практичні заняття, такі як «Радар» і «Висячі питання».

Протягом другого дня вивчалися ґендерний аналіз та ґендерне мапування, нестандартні методи локального аналізу та залучення громадян, а також основи проведення анкетування. Крім того, активісти спробували зробити та представити презентацію результатів вивчення потреб громади.

Таким чином, за допомогою роботи у групах, інших інтерактивних методів учасники тренінгу змогли у легкій формі ознайомитися та засвоїти дуже важливі питання, пов’язані із аналізом потреб громади.

Тренінг відбувся у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу. У Херсонській області проект адмініструє Фонд громади міста Херсон «Захист»

Наші останні новини