Громадські активісти навчалися підходу, що базується на правах людини

Бер 1, 2017

23 – 25 лютого у Херсоні відбувся триденний тренінг з нової і вкрай актуальної теми: «Підхід, що базується на правах людини у діяльності організацій громадянського суспільства».

Тренери – експерт Фонду громади міста Херсон «Захист» Костянтин Філенко та експертка громадської організації «Громадський центр «Нова генерація» Наталія Дорофєєва розкрили зміст, основні принципи та способи практичного застосування підходу, який дозволяє через захист і просування прав людини забезпечувати сталий розвиток у громадах та у суспільстві в цілому.

Учасниками навчального заходу стали 19 представників і представниць організацій громадянського суспільства з міст Херсона та Міколаєва, а також Білозерського, Великолепетиського, Верхньорогачицького, Голопристанського, Скадовського, Чаплинського районів Херсонської області.

Їх відгуки дають надію сподіватися, що отримана інформація буде використана у роботі організацій громадянського суспільства: «удосконалили знання, досвід з розвитку, забезпечення прав людини й в подальшому будемо впроваджувати набуті навики на користь громади»; «модуль застосування підходу у програмній діяльності неабияк перевернув розуміння загалом проблеми людини. Робота в групах над конкретними проектами дала змогу одразу використати всю отриману інформацію».

Тренінг проведено Фондом громади міста Херсон «Захист» у рамках проекту «Демократизація, права людини та розвиток громадянського суспільства в Україні», що реалізує Програма Розвитку ООН в Україні у співпраці з Громадською організацією МАRТ за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Наші останні новини