ЗАВЕРШЕНО ПРОЕКТ “Музей, який вабить”

Бер 25, 2015

З 15 січня по 15 березня 2015 року Херсонський обласний художній музей ім. О.О.Шовкуненка втілював ідею проекту «Музей, який вабить» у партнерстві з Фондом громади Херсона «Захист», котрий виступив оператором грантових коштів. Грант у сумі 12 626 грн. на виконання проекту надала громадська організація “Український центр розвитку музейної справи” (м.Київ), яка реалізує проект “ProMuseum” за підтримки МФ «Відродження” та МБФ “Україна 3000”.

20 березня відбулася урочиста презентація проекту. У дружній атмосфері хесронці познайомились із новою музейною грою “Виставковий турнір”. 

Цей пізнавально-розважальний проект розраховано для різних категорій наших відвідувачів: сім’ї з дітьми, молодіжні компанії, цінителі мистецтва разного віку і вподобань. Якщо вам цікаві тонкощі сфери мистецтва і ви хочете познайомитись з творами художнього музею у невимушеній атмосфері — приєднуйтесь до гри!.. 

За правилами, кожен учасник “Виставкового турніру” стане куратором виставки і змагатиметься за право назвати свою експозицію найкращою. Також обиратимемо кращого мистецтвознавця. 

Домашній варіант гри — «Створи виставку року» пропонує гравцю уявити себе директором художньої галереї, який готує нову виставку. Гра дасть можливість дізнатися, за якими принципами формуються тематичні експозиції, познайомить з термінами мистецтвознавства. Тож ігри не тотожні між собою.

Головна мета проекту «Музей, який вабить» є залучення нової аудиторії до музею, колекція якого налічує близько 11 тисяч експонатів (більше 2,2 тисячі творів живопису; більше 6,5 тисяч – графіки; близько 1,5 тисячі – ДПМ; близько 400 – скульптури). Тож чекаємо на вас, херсонці, у музею!

Наші останні новини