Обговорюємо Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства

Лип 5, 2016

Впродовж травня–червня у восьми громадах Херсонської області було проведено фокусовані обговорення концепції Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки. Учасники обговорень змогли внести пропозиції,  якою має бути обласна програма, що буде сприяти розбудові інститутів громадянського суспільства, побудові партнерства між органами влади та громадянським суспільством.

Було проведено вісім зустрічей у смт. Високопілля та Каланчак , містах Генічеську, Каховці, Олешки, Голій Пристані, Скадовську, Бериславі. Учасниками інформаційних зустрічей стало близько 250 осіб з числа активістів громадських організацій, представників громадських рад, сільських голів, працівників органів місцевої влади та місцевого самоврядування, журналісти.

Експерти Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Херсонській обласній державній адміністрації вивчали рівень взаємодії між інститутами громадянського суспільства та органами влади, розвиненості механізмів демократії участі та стану нормативно-правової бази щодо залучення та активізації громадян. Безпосереднім наслідком цих обговорень стали десятки нових контактів, заявки на проведення навчання для місцевої громадськості й бажання брати участь в обласних програмах  громадських організацій .

IMG_20160614_102857

Результати обговорень ще аналізуються. Найголовніше, можна констатувати, що активісти районів та міст області потребують  інформаційно-аналітичної, методичної допомоги у реалізації Стратегії, комунікацій та обміну досвідом, забезпечення владою ефективних процедур участі громадськості під час формування та реалізації регіональної політики, чекають підтримки ОГС за кошти місцевих бюджетів через прозорі конкурси проектів та державне замовлення соціальних та інших послуг, забезпечення додаткових можливостей для реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина.

IMG_20160530_141151

 

Наші останні новини