Перший благодійний бал у Херсоні

Кві 21, 2007

Дата проведення – 20 квітня 2007 року

Місце проведення – велика зала ресторану „Тіп-топ”

Організатори – Міський клуб філантропів та благодійний фонд „Захист”

Відбувся перший в Херсоні благодійний бал, який став кульмінаційним моментом у проведенні міської благочинної акції по збору коштів на облаштування літніх павільйонів-манежів для обласного Будинку дитини, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 1 місяця до 3-х років.

Перший благодійний бал у Херсоні

Акцію розпочато у грудні  2006 року збором коштів у скриньки перед великими супермаркетами Херсона.

Тоді студентам волонтерам трьох вузів міста – ХДУ, ХНТУ та ХДАУ вдалося залучити до благодійності більш як тисячу мешканців міста і зібрати перші 1395 гривень. Потім до акції долучилися діти всієї області, які стали учасниками благодійного конкурсу художньої творчості. Вони надали більш як 300 робіт, серед яких було фахівцями визначено 12 найкращих робіт, які і були виставлені на благодійному аукціоні саме під час балу на користь обласного Будинку дитини. Всі інші дитячі роботи були передані благодійним фондом „Захист” соціальним дитячим закладам – притулку, дитячим будинкам, реабілітаційним центрам, інтернату  у формі акції „Діти-дітям”.

Розроблений „Херсонрембудтрестом” (генеральний директор Бергард І.В. – член Клубу філантропів) на благодійних засадах проект павільйонів для Будинку дитини показав, що треба провести такий благодійний захід, який би дозволив акомулювати одразу значні кошти. Адже вартість будівництва одного такого павільйону – 17 тис. гривень, а бажано їх побудувати – чотири. Так народилася ідея проведення благодійного балу, а ще Клуб філантропів спонукало бажання об’єднати городян, особливо заможних, не за партійними, чи бізнесовими інтересами, а на ниві благочинності, добра та духовності.

На заклик допомогти втілити цю ідею ще до проведення балу відгукнулися першими засоби масової інформації: газети «Горожанин и Горожанка», «Булава», «Гривна», «Херсонський вісник», «Акценти», «Новий час» на благодійних засадах розмістили за місяць 29 публікацій загальною площею 2909 кв.см.; радіостанції «Авторадіо», «Європа- плюс», «Радіо 5», «Софія» здійснили 402 виходи в ефір з інформацією про акцію, загальна тривалість якої склала 5 годин 46 хвилин, що носило теж характер благодійного внеску послугами, висвітлення підготовки балу та наслідків його проведення взяло на себе телеоб’єднання «Ранок» обласної телерадіокомпанії. Рекламне агентство «Елвін» на благодійних засадах виготовило та розмістило у центральній частині міста 3 біг-борди.

Перший благодійний бал у Херсоні

Міський клуб філантропів взяв на себе фінансову частину проведення балу й отримав підтримку від заводу «Таврія», фірми «Квіти Херсона», музично-драматичного театру ім.М.Куліша, Херсонського державного університету, клубу спортивного танцю «Браво». Поліграфічну продукцію виготовило підприємство «Комплектавтодор».

Сам бал відбувся 20 квітня у ресторані «Тіп-топ». Участь у балу безпосередньо передбачала внесення благодійної пожертви 1000 грн. від пари. Вдалося зібрати пожертв 22 тисячі гривень, від  продажу на  аукціоні дитячих художніх робіт (більшість з них – твори вихованців Херсонської дитячої художньої школи) отримано 3100 гривень. До проведення балу було від херсонців отримано пожертв на цю акцію – 1395  гривень. В цілому на будівництво дитячих павільйонів у Будинку дитини зібрано пожертв на суму – 26495 гривень.

Вже після проведення балу від підприємців міста продовжують надходити дзвінки з пропозицією надати благодійну допомогу. Тому Клуб філантропів та благодійний фонд «Захист» продовжують акцію з метою виконання програми. Перший павільйон  почне будуватися вже в цьому місяці.

Наслідками проведення балу треба вважати не тільки зібрані кошти, але й залучення до благодійності великого числа представників херсонської громади – як бізнесменів, так і пересічних херсонців, та відродження традицій вирішувати проблеми толокою.

Голова правління БФ «Захист»
Л. Польська

Наші останні новини