Давайте робити добро разом

Тра 24, 2007

Саме так називається доброчинна акція, започаткована  благодійним фондом „Захист”, який у партнерстві з молодіжною організацією „Нова генерація” реалізує в Херсоні програму „Розвиток філантропії в громаді” за підтримки Комісії Євросоюзу. В рамках цієї програми фонд відвідує дитячі соціальні заклади та привертає увагу громади до проблем, які не вирішуються, але можуть бути вирішені ТОЛОКОЮ.

Таку проблему активісти Фонду  побачили у Будинку дитини, що на вул. І.Куліка, 149-а. У цьому соціальному закладі виховуються дітки до 3 років. Ще й є спеціалізована група дітей, хворих на церебральний параліч.

Всі ми знаємо, що саме у ранньому віці особливо важливо, щоб дітки якомога більше перебували на повітрі. І ось тут починаються проблеми. Згадаймо, які складнощі виникають у нас, коли ми виносимо свого немовлятку на вулицю: швиденько вдіти, винести колясочку… ми аж запихаємося, коли, нарешті можемо спокійно йти подвір’ям. А тут не одна дитина, а до двадцяти малюків одразу. Слава Богові, зовсім нещодавно дитячий фонд ООН „Юнісеф” передав сюди допомогу у вигляді новеньких колясок, яких довгий час не те що нових, взагалі бракувало.

Тож вихователі вивозять діток на колясочках. Й поки вивозять останніх, перші вже плачуть. „ Чому ?” – спитаєте ви. Відповідь дуже проста – на дуже гарній великій території Будинку дитини немає повільйонів у вигляді великих манежів. Ось поки і получається, що ростуть діти на півдні, а на повітрі бувають мало.

Ми вирішили звернутися до херсонців, щоб вирішити цю проблему, побудувавши павільйони всім миром, як у старі часи казали – толокою.

Програма, яку започаткував фонд, – довготривала й багатопланова, а початок їй положено  вуличними акціями, які проведено по суботах: 16 грудня – перед новим гіпермаркетом „Оскар” у Таврійському мікрорайоні, де зібрано 693 гривні, та 23 грудня –  біля супрмаркету „Антал”, що на вул. І.Куліка. Тут зібрано 652 гривні.

Студенти вузів міста, а саме вони, тримаючи скриньки для збору пожертв, зверталися до херсонців з проханням зробити добровільний внесок, виявили неабияке вміння працювати з людьми. А херсонці реагували по-різному: хто відразу розкривав гаманець, хто довго розпитував, щоб впевнитися, що хтось знов не придумав новий „лохотрон” (дуже часто все-таки нас обманюють), хто використував це як урок доброти для своєї дитини чи онука, даючи саме їм можливість вкинути пожертву у скриню, а хто проходив зі скляними очима… Але взагалі перший досвід збору пожертв на вулиці показав, що херсонцям притаманне милосердя.

Один із принципів роботи Фонду – прозорість, тому скриньки вскриваються одразу після акції у присутності всіх волонтерів. Складається акт вскриття скриньок, гроші накопичуються на спецрахунку Фонду у „Західінкомбанку”.

Збір коштів триватиме  й через роботу фонду з місцевим бізнесом, й через інші заходи. Тепер до акції будуть залучені й талановиті херсонські  діти та студентська молодь. Для них оголошено різдвяний благодійний конкурс художньої творчості „Лине добро від серця мого”, який підтримало управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації.

Конкурсні роботи будуть представлені херсонцям у січні  на виставці у галереї дитячої творчості „Синій кіт”, а потім кращі з них виставлятимуться фондом „Захист” на благодійний аукціон, зібрані кошти з якого теж підуть на допомогу Будинку дитини.

Для бажаючих взяти участь у акції, повідомляємо, що це можна зробити, перерахувавши кошти на розрахунковий рахунок благодійного фонду „Захист: рр 26003004843, ХФ „Західінкомбанк” в м.Херсоні, код 26347439, МФО 352327  як благодійну пожертву для обласного Будинку дитини.

Голова фонду „Захист” Лариса Польська
„Херсонський вісник”
№52(857) 28.12.06

Наші останні новини