Благодійність – стиль життя

Тра 31, 2007

Херсонський обласний благодійний фонд „Захист”, який рік назад розпочав проект задля розвитку філантропії в херсонській громаді, звітував про свої досягнення. За цей період при фонді створено клуб філантропів, до складу якого увійшли представники бізнесових структур, інформаційно-консультативний центр.

Об’єднавшись заради благодійності, бізнесмени намагаються вирішувати найбільш соціальні питання нашого міста. Завдяки зусиллям фонду „Захист” був проведений V Всеукраїнський фестиваль творчості дітей села „Золоте зернятко”, надана допомога херсонським сім’ям погорільців, дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним сім’ям. В місті відбулись благодійні акції „Я обираю життя” до Дня боротьби зі СНІДом, та збір коштів для обласного дитячого будинку „Колокольчик”.

Клуб філантропів разом з благодійним фондом „Захист” оголосили переможців серед представників ЗМІ на краще висвітлення теми благодійності в громаді. І мені приємно зазначити, що перше місце посіла наша газета „Булава”. Впродовж року журналістами редакції було написано 35 публікацій, які висвітлювали питання благодійництва та розвитку філантропії. За активну участь у благодійній діяльності редакція була нагороджена призом – ноутбуком. На сьогодні найбільше фонд опікується проблемами хворих дітей та дітей-сиріт. Тому і звернули увагу на будинок дитини „Колокольчик”, де виховуються діти-сироти віком від 1 місяця до 3-х рочків. Там вже закінчується будівництво першого павільйону-манежу. Кошти на будівництво зібрані на благодійні пожертви від херсонців під час проведення міським Клубом філантропів та благодійним фондом “Захист” першого в Херсоні благодійного балу. Будівництво веде підприємство “Херсонрембудтрест”, керівник якого також  член Клубу філантропів.

Святкове відкриття першого павільйону планується на День захисту дітей – 1 червня. Але зібраних коштів замало для побудови чотирьох необхідних літніх майданчиків для хворих дітей. Тому збір пожертв на будівництво триває. Якби кожен з жителів нашого міста  пожертвував по гривні, дитячі майданчики були б побудовані.

Тому всі бажаючі зробити свій внесок у цю благородну справу можуть надати свої пропозиції за тел. фонду “Захист” – 42-39-22.

RS: Представники клубу філантропів запрошують громаду Херсона до обговорення, що найбільше необхідніше жителям міста: інтернат для людей похилого віку, якийсь соціальний заклад, лікарня чи ще щось. Свої пропозиції надавайте за тел. 42-39-22.

Алла Дігтяренко

Газета «Булава № 21(668)24 травня 2007 р.

Наші останні новини