Цикл тренінгів для вихователів дитячих будинків

Вер 17, 2007

Протягом 2005-2007 рр. спеціалістами з Канади та США – Рубі М. Джонстон, Джоанни М. Бучман та Кетрін Халік  які є представниками організації «LAMb International», БФ «Захист» у співпраці з обласним осередком Всеукраїнської громадської організації «Дія» провів в Херсоні цикл тренінгів для вихователів дитячих будинків (в тому числі дитячих будинків сімейного типу) педагогів та психологів дитячих інтернатів, соціальних працівників, психологів шкіл, практичних психологів.

Цикл тренінгів для вихователів дитячих будинків

Проведення такої програми  розпочалося в Херсоні у час кардинальних змін у законодавстві України щодо захисту прав дітей – у час розгалуження мережі дитячих будинків сімейного типу, впровадження широкої системи прийомних сімей та вирішення проблем дитячої безпритульності та бездоглядності.

Херсонські фахівці навчалися виключно у активних формах, які дозволили їм побувати як у властивій їм ролі то педагогів, то батьків, а то – у ролі дітей, які попали у складні життєві обставини. Основними темами обговорення були – “Твої особисті цінності та їх вплив на дитину”, “Вплив насилля та нехтування на розвиток дитини”, “Побудова взаємовідносин при відокремленні дитини від сім’ї” та багато інших дійсно практичних проблем.

Останній з тренінгів проведено 26-28 вересня 2007 р. Він був присвячений специфіці роботи з дітьми, які потерпілим сексуальне насилля. В цьому році навчання пройшло 23 фахівця по роботі з дітьми, а в цілому пройшли навчання в програмі з 2005 року 93 фахівця.

БФ «Захист» висловлює вдячність фахівцям з Америки та Канади, які провели ці тренінги на благодійних засадах та взяли на себе витрати на переліт з-за океану та на перебування в Україні.

Наші останні новини