«Сила громадської взаємодії: зміцнення спроможності місцевих ОГС в сфері представлення інтересів та захисту прав людей з функціональними обмеженнями»

Лис 17, 2007

Херсонський обласний благодійний фонд «Захист» у листопаді 2007 року розпочинає реалізацію проекту «Сила громадської взаємодії: зміцнення спроможності місцевих ОГС в сфері представлення інтересів та захисту прав людей з функціональними обмеженнями» за підтримки  Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міністерства закордонних справ Данії та  благодійного фонду «Творчий центр «Каунтерпарт».

Мета проекту – покращення здатності громадських організацій Херсонської області, що діють в інтересах людей з функціональними обмеженнями, до сталого функціонування та вміння планувати та проводити кампанії з представництва та захисту інтересів через посилення організаційних інституцій та співпрацю цих організацій з засобами масової інформації.

У ході проекту буде на конкурсній основі відібрано 20 учасників тренінгової програми із числа місцевих громадських організацій інвалідів, для яких буде проведено тренінги «Менеджмент НУО», «Написання проектів», «Планування кампаній представництва та захисту інтересів». Учасникам тренінгової програми буде надана допомога у підготовці  проектів кампанії з представництва та захисту інтересів.

В ході реалізації проекту також буде видано та поширено методичний посібник з планування та впровадження кампаній з представництва та захисту інтересів, створено базу ОГС, що діють  в інтересах людей з функціональними обмеженнями, та розміщено на сайті благодійного фонду «Захист», надаватиметься консультативна підтримка спеціалізованим громадським організаціям  та  проведено круглий стіл з питань співпраці ОГС, ЗМІ та органів влади.

Розпочинається реалізація проекту з проведення двох інформаційних сесій:

– 23 листопада 2007 р. в м.Нова Каховка (бібліотека міськвиконкому – пр. Дніпровський, 23,) початок роботи сесії  об 11.00.;

– 28 листопада 2007 р. в м.Херсоні (бібліотека ім..Л.Українки- вул. К.Маркса, 97), початок роботи сесії об 11.00.

До участі в роботі сесій запрошуються активісти громадських організацій, що діють в інтересах людей з функціональними обмеженнями, представники влади та засобів масової інформації.

Керівник проекту – Польська Лариса Михайлівна
Асистент керівника проекту – Котляр Надія Іванівна

Наші останні новини