Проведено дводенний тренінг “Написання проектів”

Бер 27, 2008

25-26 березня 2008 р. у м.Херсоні проведено дводенний тренінг “Написання проектів”  в межах проекту “Сила громадської взаємодії: зміцнення спроможності місцевих ОГС в сфері представлення інтересів та захисту прав людей з функціональними обмеженнями” та програми «Розвиток громадянського суспільства в Україні», яка здійснюється Координатором проектів ОБСЄ в Україні та ТЦК за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Проведено дводенний тренінг “Написання проектів”

Тренер Ячменьов Олександр, заступник голови правління Херсонського обласного Центру «Чоловіки проти насильства» та тренер-волонтер Афанасьєва Олена Валеріївна, виконавчий директор херсонського міського Центру молодіжних ініціатив «Тотем» працювали з представниками 19 громадських організацій, які опікуються проблемами людей з функціональними обмеженнями.

Програма заходу включала в себе розгляд таких питань:

– Класифікація проектів;

– Концепція й основні ознаки проекту;

– Передпроектний аналіз;

– Бюджет проекту;

– Залучення коштів на реалізацію проектів;

– Моніторинг та оцінка проекту.

Учасники тренінгу отримали якісно розроблений роздатковий матеріал.

Тренінг було побудовано на розгляді прикладів з досвіду роботи неурядових організацій. Практичні вправи у мікро-групах проводилися методом мозкових штурмів та презентацій власних розробок та ідей  з подальшим аналізом напрацювань учасників, спрямованим на закріплення ними отриманої інформації.

Після тренінгу учасники малу можливість надати тренерам й організаторам заходу зворотній зв’язок, заповнивши Оціночні анкети.

Проведено дводенний тренінг “Написання проектів”

Результати: Реалізація проекту, проведення тренінгових програм для активістів ОГС привернули увагу громадськості і, що радує особливо, молоді, студентів, які наразі опікуються проблемами інвалідів і в майбутньому збираються своєю діяльністю допомагати людям з обмеженими фізичними можливостями.

Наші останні новини