Відкрито другий павільйон-манеж в обласному будинку дитини.

Чер 9, 2008

Увелике свято – Вознесіння Господнє завершена  добра, божа справа: відкрито та освячено другий павільйон-манеж в обласному будинку дитини.

У 2007 році БФ «Захист» розпочав благодійний проект будівництва павільйонів-манежів в обласному будинку дитини, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування до  віком 3 років (є група дітей з церебральним паралічем).

Перший павільйон-манеж побудовано фондом «Захист» у 2007 році до Міжнародного дня дітей на кошти, зібрані від проведення благодійного балу.

Ініціатором став міський Клуб філантропів.

Відкрито другий павільйон-манеж в обласному будинку дитини.

Але одного павільйону для вихованців було недостатньо, тому фонд «Захист» взяв на себе зобов’язання побудувати ще один. Ініціативу підтримав обласний осередок Українського реєстрового козацтва, а особисто скарбничий Кривонос Валентин Володимирович.

Протягом року фонд проводив роботу по збору пожертв від херсонців. Пересічні громадяни  надсилали на рахунок фонду кошти, при чому це були й мешканці інших громад України (наприклад Скорнякова Є.В. з Дніпропетровську щомісяця надсилала на рахунок фонду від 10 до 120 гривень – всього 270 грн.), керівники ряду підприємств надали пожертви будівельними матеріалами (ЧФ «Оптіма» – бетон – керівники Соколан Станіслав Леонідович та Пащенко Іван Іванович, ЧФ «Леон» – метал – Недолуженко Леонід Петрович ), керівництво херсонської філії «Кредобанку» (Зубко Юрій Володимирович) організувало у своїх відділеннях збір пожертв серед клієнтів у спеціальні скриньки, благодійну пожертву надала й американська організація «Blanket Buddies», керівниця якої Шила Прайс днями перебувала в Херсоні.

Вартість будівництва цієї споруди склала майже 24 тисячі гривень. При чому козаки обласного осередку Українського реєстрового козацтва на волонтерських засадах виконали всі будівельні роботи на суму 9833 грн.

Будівельниками-волонтерами були херсонські козаки: Красний Олександр Михайлович, Лук’янченко Максим Аскольдович, Максимов Сергій Миколайович, Недолуженко Леонід Петрович, Доскочинський Руслан Зінов’євич, Кривонос Валентин Володимирович.

До відкриття павільйону учні загальноосвітньої школи №1 члени Клубу «Дай руку підліток» (кер. Биченко Лілія Леонідівна) провели після завершення будівництва суботник з благоустрою території.

Таким чином фонду вдалося через виконання цього проекту залучити до благодійності  багато небайдужих  херсонців. Всього на будівництво двох павільйонів громадяни пожертвували більш як 42 тисячі гривень, підтримавши  дітей-сиріт.

Фонд «Захист», проводячи цілеспрямовану роботу по розвитку філантропії в громаді, виконав дане громаді слово та здійснив проект. Тепер самі маленькі соціально незахищені херсонці – дітки-сироти та дітки, позбавлені батьківського піклування, яких скривдила не доля, а дорослі, мають можливості більше бути на повітрі та нормально розвиватися.

Тепер у планах Фонду разом з обласним осередком Партії Зелених України – розробити план парку та восени залучити всіх небайдужих до створення паркової зони у будинку дитини.

Наші останні новини