Кампанія «Скажи ні насильству проти жінок»

Лис 17, 2008

Посол доброї волі Жіночого Фонду Розвитку ООН (UNIFEM) Ніколь Кідман закликала мільйони людей приєднатись до всесвітньої кампанії «Скажи ні насильству проти жінок». Понад мільйон зібраних підписів буде передано Генеральному секретарю ООН на зустрічі, що відбудеться в Міжнародний день боротьби з насильством проти жінок, 25 листопада 2008 року.

«Протягом двох роки моєї роботи Послом доброї волі я побачила, як приналежність до жіночої статі піддає людину ризику стати жертвою найбільш поширених та страхітливих порушень прав людини в наші часи, – каже Ніколь Кідман. – Завдяки нашій кампанії усі небайдужі люди в світі зможуть приєднатись до ініціативи, що вимагає винести питання насильства проти жінок на першочерговий розгляд урядами усіх країн світу».

Насильство проти жінок і дівчат – проблема шокуючих маштабів. Кожна третя жінка в світі піддається в своєму житті биттю, примусу до вступу до статевого зв’язку або іншому насильству. Часто такий злочин залишається непокараним для його винуватців, оскільки страх і сором не дозволяють багатьом жінкам відкрито говорити про це.

Дослідження Світового банку свідчить про те, що серед 10-ти найбільш ризикованих факторів, які впливають на життя жінок, ризики зґвалтування та домашнього насильства набагато вищі за захворювання на рак та дорожньо-транспортні пригоди. Крім того, декілька досліджень свідчать про зв’язок між насильством проти жінок та підвищенням рівня захворювання на ВІЛ та СНІД.

«Згідно зі статистикою МВС, щорічно близько сотні тисяч жінок звертаються за допомогою, за поточний рік кількість зареєстрованих випадків сімейного насильства зросла на 10% порівняно з 2007 роком. Дослідження, проведені в Україні, свідчать про те, що близько 90% потерпілих від домашнього насильства – це жінки, а у 75% випадків страждають і діти», – коментує актуальність проблеми в Україні Лариса Кобелянська, координатор програми рівних можливостей ПРООН в Україні.

Допоможіть зупинити насильство проти жінок. Приєднайтесь до руху людей, які прагнуть покласти край ганебним порушенням прав людини: www.saynotoviolence.org.

Є декілька шляхів допомогти UNIFEM зібрати 1 мільйон підписів до 25 листопада:

* Попросіть ваших знайомих додати свої імена на сайті www.saynotoviolence.org;
* Розмістіть посилання на
www.saynotoviolence.org на Вашому веб-сайті та заохотьте відвідувачів долучитись до кампанії;
* Розмістіть спеціальний активний елемент (widget) на Вашому веб-сайті, який дозволить збирати підписи безпосередньо на Вашому веб-сайті (у Flash-форматі). Щоби встановити елемент, зайдіть на
http://rocketxl.com/unifem – Натисніть на “Embed” – Натисніть на “Сlick here to grab code” — та додайте код на стартову сторінку веб-сайту.

Представництво ООН в Україні було відкрито у 1992 році. Сьогодні система ООН в Україні включає 13 агентств, міжнародних організацій та асоційованих установ, а саме Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН), Фонд Народонаселення ООН (ЮНФПА), Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), а також асоційовані організації ООН, такі як Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий Банк (СБ) та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК).

За інформацією щодо діяльності ООН в Україні звертатись до:

Вікторії Андрієвської,
Координатора зв’язків з громадськістю та роботи з медіа
Представництва ООН в Україні
Тел.  +38 044 254 0035
victoria.andrievska@unic.org

Наші останні новини