Проект «Долаємо небезпеку разом: ВІЛ інфекція поруч!»

Січ 5, 2009

ХОБФ «Захист» розпочав реалізацію проекту «Долаємо небезпеку разом: ВІЛ інфекція поруч!» за підтримки Фонду Народонаселення ООН.

Херсонщина, як і більшість областей України, перебуває у стані епідемії ВІЛ–інфекції. З року в рік ця проблема загострюється, тому боротьба з ВІЛ/СНІДом – одне з найважливіших завдань роботи з молоддю як основною групою ризику.

По захворюваності та поширенню ВІЛ-інфекції Херсонська область у останні роки входить в десятку областей України. Вік майже третини ВІЛ-інфікованих – 15-24 роки. Більшість із них навіть не здогадується, що є носієм вірусу. Половина з них нічого не знають, або надто мало знають про ВІЛ/СНІД та засоби щодо запобігання інфікуванню. Тобто значною перешкодою на шляху подолання інфекції є низька інформованість практично усіх верств населення, зокрема молоді, особливо студентів коледжів та ПТУ. Тож головна мета проекту – проінформувати найбільш вразливу категорію населення міста – молодь про ризики зараження ВІЛ-інфекцією, методи її уникнення та способи безпечної поведінки.

Проектом передбачена така діяльність:

– опитування серед студентської молоді, яке дасть змогу не тільки у проектній діяльності, але й у подальшій роботі педагогічних колективів спрямувати профілактичну та інформаційну роботу саме на ті питання, які виявляться за наслідками опитування найбільш проблематичними;

– виданння та розповсюдження 1500 примірників інформаційних буклетів про ризики зараження ВІЛ-інфекцією та методи її уникнення, способи безпечної поведінки;

– видання та розміщення в навчальних закладах та студентських гуртожитках 500 інформаційних плакатів;

– виготовлення аудіоролика соціальної реклами та розміщення його на 5 місцевих FM-станціях;

– виготовлення відеосюжету соціальної реклами та трансляція його на обласному телебаченні;

– інформаційну кампанію буде підтримано публікаціями у місцевій пресі та молодіжних періодичних виданнях;

– проведення п’яти інформаційних зустрічей у формі молодіжних публічних дискусій зі студентами навчальних закладів.

Проект розраховано завершити 11 березня 2009 року.

Наразі проводиться опитування студентів ПТУ м. Херсона.

Наші останні новини