“Робити добро разом”

Лют 2, 2009

Саме під таким девізом працює Херсонський обласний благодійний фонд “Захист”, заснований у 2003 році. 22 січня 2009 року активісти “Захисту” зібралися, щоб підвести підсумки дворічної роботи та переобрати керівництво фонду. Головою фонду знову обрана Польська Лариса Михайлівна. Головою наглядової ради – Сандик Олександр Борисович.

Щодо діяльності фонду, то основним проектом на підтримку практичних дій по розвитку філантропії стала програма будівництва павільйонів – манежів в Обласному Будинку дитини. Проект передбачав цілу низку благодійних заходів, серед яких – вуличні акції по збору пожертв, проведення благодійних балів. В цілому на будівництво першого дитячого павільйону у Будинку дитини зібрано пожертв на суму 26495 гривень. Перший павільйон було відкрито в День захисту дітей 1 червня 2007 р.

Проект «Будівництво дитячих павільйонів-манежів у Обласному Будинку дитини» залишався основним благодійним проектом і у 2008 році, тому що одного павільйону для тоді 100 вихованців було недостатньо. Фонд мав зобов’язання побудувати ще один. Протягом 8 місяців фонд проводив роботу по збору пожертв від херсонців на будівництво другого павільйону. Пересічні громадяни надсилали на рахунок фонду кошти, при чому це були й мешканці інших громад України (наприклад, Скор-някова Є.В. з Дніпропетровську щомісяця надсилала на рахунок фонду від 10 до 120 гривень – всього 270 грн.), керівники ряду підприємств надали пожертви будівельними матеріалами (ЧФ «Оптіма» – Керівники Соколан Станіслав Леонідович та Пащенко Іван Іванович, ЧФ «Леон» – Недолуженко Леонід Петрович), керівництво херсонської філії «Кредобанку» (Зубко Юрій Володимирович) організувало у своїх відділеннях збір пожертв серед клієнтів у спеціальні скриньки. Благодійну пожертву надала й американська організація «ВІаnket Buddies», керівниця якої Шила Прайс перебувала з візитом в Херсоні.

Другий павільйон було здано в експлуатацію 5 червня 2008 року. Вартість будівництва цієї споруди склала майже 24 тисячі гривень. Причому козаки обласного осередку Українського реєстрового козацтва на волонтерсь ких засадах виконали всі будівельні роботи на суму 9833 грн.

Таким чином фонду вдалося через виконання цього проекту залучити до благодійності багато небайдужих херсонців. Всього на будівництво двох павільйонів громадяни пожертвували більш як 42 тисячі гривень, підтримавши  дітей-сиріт.

Крім проектної діяльності фонд проводив різноманітні благодійні акції. Цільовою групою фонду були визначені діти соціальних категорій. Найвагомішим з точки зору зібраної суми у 2007 році був збір пожертв та придбання на ці цільові кошти мікроавтобусу багатодітній родині Зюзькіних з Бериславського району (в сім’ї виховується 15 дітей). Мікроавтобус придбано за 66 тисяч гривень.

Ще одним вагомим з точки зору фінансових вкладень у 2008 році був благодійний проект фонду «Нове обличчя гімназії» з реставрації фасаду Херсонської гімназії №6». Ініціатором його став голова наглядової ради фонду Олександр Борисович Сандік. Фірма «Херсонбуд», керівником якої він є, перерахувала на рахунок фонду 100 тисяч гривень на цю програму. У 2008 році виконано обсяг робіт на суму 85 тисяч гривень, а саме відремонтовано центральну частину фасаду гімназії. 15 тисяч – у залишку, й наразі ми готуємося до продовження робіт весною. Всього за 2007-2008 роки на рахунок Фонду поступило благодійних пожертв коштами та матеріальними цінностями на суму 387180 гривень. За ці кошти фондом надано допомогу більш як 1000 реціпієнтам.

Зроблено за два роки досить багато, фонд отримав довіру від певного кола представників громади, місцевого бізнесу, засобів масової інформації.

Вважаємо своїм досягненням, що у Національному конкурсі «Благодійник року» – 2007 БФ «Захист» став переможцем у номінації «БЛАГОДІЙНИК РОКУ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ».

Лариса Польська

«Булава»  №5 (756) от 29.01.09.

Наші останні новини