Відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу для школярів «Моє родове дерево» 15 травня 2009 р., в Міжнародний День сім’ї в обласному Палаці молоді на «Великому родинному святі»

Тра 18, 2009

Обласний конкурс для школярів «Моє родове дерево» проводився 1 лютого- 25 квітня 2009 року.

Ініціаторами проведення унікального в Україні конкурсу «Моє родове дерево» є Херсонський обласний благодійний фонд «Захист» та Херсонська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Дія». Організаційне забезпечення районних турів конкурсу здійснило управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, до організації проведення конкурсу в районах підключилися обласні управління культури та освіти.

Фінансову підтримку надала Херсонська філія «Кредобанку». Методичне забезпечення конкурсу здійснила обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.Лавреньова. Спеціалісти цієї бібліотеки, а також обласної дитячої та бібліотеки ім. Л.Українки провели семінари для шкільних бібліотекарів, школярів з тематики конкурсу.

Відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу для школярів «Моє родове дерево» 15 травня 2009 р., в Міжнародний День сім’ї в обласному Палаці молоді на «Великому родинному святі»

Проведення конкурсу мало широкий резонанс не тільки в області, але й в Україні, про що свідчать чисельні інформації в інтернеті (див. http://www.google.com/, набравши «родове дерево) та кількість учасників конкурсу в області.

Документально підтверджена участь 980 сімей у складанні родового дерева, а значить спільної з дітьми роботи з пошуків коріння, вивчення історії роду (читай історії країни). На розгляд обласному журі поступило для участі у фіналі 230 робіт зі всіх районів та міст області. Це дослідницкі роботи, художні роботи (зображення родового дерева), описи родоводів, які оформлені фотографіями та архівними сімейними докуметами, а також нариси «Найцікавиша особистість в історії моєї родини». 30 квітня журі обласного туру конкурсу, головою якого є перший заступник голови ХОДА І.О.Яковлєв та у складі якого працювали архивісти, літератори, бібліотекарі, митці, інші фахівці, визначило переможців конкурсу.

Гран-прі присуджено двом учасникам конкурсу:

Хмілю Микиті – учню Херсонської ЗОШ №26 та Букацелю Дмитру – учню Херсонської ЗОШ №18

По одному 1 місцю визначено серед учасників всіх районів області та міст:

Муха Олена –учениця Першокостянтинівської ЗОШ Чаплинського району

Поляков Ілля – учень Дніпрянської ЗОШ м. Нова Каховка

Корнієнко Еріка –  учениця Бехтерської ЗОШ Голопристанського району

Василенко Карина – учениця Сергієвської ЗОШ  Каховського району

Коваленко Владислава- учениця Качкарівської ЗОШ Бериславського району

Тіщенко Анастасія – учениця Херсонської ЗОШ №27

Степанова Юлія – учениця  Козачелагерської ЗОШ Горностаївського району.

Мусійко Єлизавета – учениця Херсонської спеціалізованої школи №12

Горбатенко Андрій – учень Цюрупинської ЗОШ №4

Ковальчук Ганна – учениця Кочубеївської ЗОШ Високопільського району

Картавих Вікторія – учениця Херсонської гімназії №3

Бурковська Олександра – учениця Каховська гімназія

Мітяєв Сергій – учениця Князегригорівської ЗОШ Великолепетиського району

Павленко Наталія – учениця В.Рогачицької ЗОШ

Горовий Артем – учень Щорківської ЗОШ Генічеського району

Ус Олена – учениця Новомиколаївської ЗОШ Іванівського району

Семенченко Дарія – учениця Широкобалківської ЗОШ Білозерського району

Довгий Ігор – учень Михайлівської ЗОШ Нововоронцовського району

Доброгаєва Луїза – учениця Великоолександрівської ЗОШ

Гаркуша Єлизавета – учениця Новомиколаївської ЗОШ Скадовського району

Данчук Микола – учень Вадимської ЗОШ Каланчацького району

Глушак Юлія – учениця Новотроїцької ЗОШ

Спеціальні призи за кращу художню роботу отримав Мітяєв Сергій – учень Князегригорівської ЗОШ Великолепетиського району, а за кращий нарис – Дробот Євген – учень Херсонської ЗОШ № 21 . Крім переможців конкурсу вручені заохочувальні призи 16 учасникам конкурсу.

Після проведення церемонії вручення нагород, до Дня захисту дітей  за пропозицією директора Херсонської художньої школи А.Л. Сліпича виставку робіт фіналістів конкурсу буде розміщено в дитячій галереї «Синій кіт» (м. Херсон) та організовано відвідування учнями шкіл Херсона та під час екскурсій – школярами з області  у травні-червні 2009 р.

Благодійний фонд «Захист» та обласна громадська організація «Дія» мають намір видати книгу «Моє родове дерево», яка складатиметься з конкурсних дитячих художніх та дослідницьких робіт та нарисів учасників конкурсу про історії родин та цікаві особистості в історії Херсонщини. 15 травня на святі голова обласної державної адміністрації Б.В.Сіленков зобов’язався підтримати видання такої книги.

Наші останні новини