«Захист» – до Дня захисту дітей

Чер 2, 2009

«Захист» - до Дня захисту дітей

Зазвичай ми всі сприймаємо Міжнародний день захисту дітей як дитяче свято – влаштовуємо концерти, дитячі розваги, забуваючи, що 1 червня маємо нагоду ще раз звернути увагу на тих наймолодших наших громадян, хто дійсно потребує  захисту.

Наш благодійний фонд «Захист» з перших днів обрав своєю цільовою групою саме таких діточок. Найціннішими своїми благодійними акціями вважаємо ті, що ініційовані не нами – членами фонду, а громадою, небайдужими людьми, громадськими організаціями, адже чим більше херсонців приєднуються до нашого благодійного руху, тим більше уваги отримують ті, хто її потребує.


«Захист» - до Дня захисту дітей

Цього року від журналістів газети «Новий день» ми дізналися, що  в обласному дитячому притулку з’явився спортивний зал, але поки що в ньому немає ані обладання, ані  навіть м’ячів. Вирішили допомогти, адже діти вулиці, які туди потрапляють, мають бути зайняті, їм повинно бути цікаво, щоб не манила вулиця назад. Член фонду Тетяна Журавльова, директор херсонського представництва фірми «Інтератлетика», відвідала притулок з подарунками – спортивним інвентарем, який вручила діткам. Бачили б ви, як сяяли дитячі очі! А як готувалися вони до цієї зустрічі! Й виставку малюнків про здоровий спосіб життя зробили, й вірші та пісні вчили – вийшло справжнє свято здоров’я.

А ще одна акція фонду до Дня захисту дітей пройшла у гематологічному відділенні обласної дитячої лікарні. Скоріше це навіть не акція, а здійснення цілого благодійного проекту. Цього разу до фонду з ініціативою звернувся підприємець Олексій Славов. В інтернеті він віднайшов інформацію про проблеми та потреби відділення лікарні, де рятують онкологічно хворих маленьких херсонців. Відділення розраховано на 40 дітей, але насправді там діток завжди більше.

«Захист» - до Дня захисту дітей

Діагнози – неймовірні, навіть уявити собі важко, яка біда спіткала маленьких та їх сім’ї! Хвороба важка й перебувати у лікарні дітям доводиться дуже довгий час. Проблем у відділення багато, але  до Дня захисту дітей фонд з Олексієм Славовим вирішили найгострішу: їдальня мала просто плачевний вигляд – сірі панелі, обдерті сіни – безрадісна кімната. Ось ми разом й приступили до капітального її ремонту: фонд виділив кошти на будівельні матеріали, а Олексій з робітниками своєї фірми безкоштовно, вірніше на благодійних засадах,  виконали всі будівельні та оздоблювальні роботи. При чому вартість робіт склала немаленьку суму – 15 тисяч гривень! А ще до ремонту підключилися й мами діточок, й працівники відділення. Щоб було по-дитячому комфортно та приємно, викладач Херсонської художньої школи Світлана Юр’єва розробила дизайн їдальні, за яким розписані стіни. Отак гуртом і зробили приємним місцем колись сіру дитячу їдальню.
Тож раділи всі – й лікарі, й діти з мамами, й всі ми, хто долучився до доброї справи. Насправді ще раз відчули, як приємно робити подарунки, особливо тим, хто їх дійсно цінує по-особливому!

Наші останні новини