За підтримки голови обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова у м.Херсоні стартує акція “Молодь не байдужа. Здай кров – врятуй життя дитини”

Лют 26, 2010

26 лютого 2010 року в м.Херсоні стартує акція “Молодь не байдужа. Здай кров – врятуй життя дитини”.
Акція почнеться о 10.00 в обласному центрі служби крові за адресою: Миколаївське шосе,7 і проходитиме за підтримки голови обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова, який першим почне здачу крові спільно з лідерами студентської молоді як приклад для усіх інших. Керівник області закликає всіх представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування взяти участь в акції.
Естафету прийнято від студентської молоді м.Одеса. Протягом тижня очікується участь понад 1500 студентів та молоді Херсонщини. Під час акції планується здача крові для онко- та гематологічно хворих дітей.
У Херсонській області на обліку знаходиться близько 1000 дітей, хворих на зазначену патологію. Щорічно вперше виявляється ще 30 дітей. В Україні і в Херсонській області смертність дітей від онкологічних захворювань залишається високою. Окрім хірургічного та медикаментозного лікування дітям необхідні препарати крові, які використовуються за життєвими показаннями.
В онкогематологічному відділенні дитячої обласної клінічної лікарні близько 200 дітей потребують переливання крові та кровозамінників, кожного року переливається 30000 мл крові та кровозамінників. Від вчасної донорської допомоги залежить ефективність лікування онкохворих дітей.
Хворим дітям донори потрібні щодня. Медичні працівники, батьки, а саме головне – діти будуть щиро вдячні за кожну краплину крові, щоб боротися зі смертельною недугою, яка дасть надію на життя і здорове майбутнє.
Джерело: прес-центр Херсонської обласної державної адмыністрації.

Наші останні новини