ПРОВЕДЕНО КРУГЛИЙ СТІЛ З ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ

Тра 1, 2010

30 квітня Херсонський обласний благодійний фонд «Захист» в рамках проекту «Активізація участі територіальних громад у захисті прав дітей», який здійснюється на Херсонщині за підтримки Програмою розвитку ООН в Україні, Міністерства закордонних справ Данії та благодійного фонду «Творчий центр Каунтерпарт» (ТЦК) провів у смт. Велика Лепетиха круглий за участю фахівців служб у справах дітей, відділів освіти, сім’ї, молоді та спорту, Центрів соціальних служб для молоді, відділів кримінальної міліції у справах неповнолітніх В.Лепетиського, Іванівського, В.Рогачицького, Н.Сірогозького районів. У роботі круглого столу взяли участь Польська Лариса Михайлівна, голова правління ХОБФ «Захист», голова Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації, Іваненко Наталія Іванівна, начальник Служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації, Стоцька Тетяна Михайлівна, головний спеціаліст відділу шкіл-інтернатів, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації Єлігулашвілі Максим Сергійович, викладач Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.


Учасники круглого столу обговорили проблеми захисту прав дітей в Україні та на Херсонщині, виконання Конвенції ООН про права дитини, шляхи удосконалення міжсекторальної координації в здійсненні інформаційно-просвітницької роботи на локальному рівні з метою активізації громади до діяльності на захист прав дітей.

Фахівці отримали для роботи з населенням поліграфічну продукцію «Дитина має право знати свої права» – плакати, буклети, кишенькові календарі.

Учасникам круглого столу було також презентовано новий веб-ресурс, який створено та адмініструється ХОБФ «Захист» – www.ditu.ks.ua, який розраховано на соціальних працівників, педагогів, вихователів, батьків та всіх, хто опікується захистом прав дітей.

На сайті можна знайти не тільки новини в Україні, на Херсонщині та у світі, але й телефони «гарячих ліній», довідники служб, дотичних до захисту дітей, законодавчу базу, електронні підручники, методичні матеріали, розробки виховних годин, тренінгів, відео та аудіо-матеріали і ще багато корисного та цікавого.

Реалізація проекту «Активізація участі територіальних громад у захисті прав дітей» здійснюється за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації, з якою благодійний фонд «Захист» підписав 4 березня 2010 року Меморандум про співпрацю у захисті прав дітей на Херсонщині. Попереду у травні та червні цього року ще  чотири таких круглих столи, якими буде охоплено фахівців з захисту прав дітей всіх сільських районів області.


Наші останні новини