Херсонщина.Влада дослухається до думки громадськості.

Сер 1, 2011

На колегії Херсонської обласної державної  адміністрації розглянуто експертні пропозиції за результатами проведеної неурядовою організацією «Дія» громадської експертизи діяльності ОДА у сфері захисту прав дітей. Експертизу було здійснено у січні-квітні 2011 р. за активної участі членів Громадської ради при облдержадміністрації.

Експертні пропозиції прийняті владою до уваги та будуть використані при розробці обласної програми «План дій щодо захисту прав дітей на Херсонщині» на 2012-2016 рр. Наразі робота з розробки цієї програми ведеться в області у двох напрямках – готуються пропозиції від всіх управлінь облдержадміністрації, дотичних до захисту прав дітей, та від громадськості.

«Дія» разом з експертами та активом громадської ради при ХОДА проводять громадські зустрічі, круглі столи в Херсоні та райцентрах області для збору пропозицій від місцевих громад, сформовано коаліцію громадських організацій задля розробки та лобіювання прийняття програми. На сайті «Захист прав дітей» херсонці можуть висловити свої думки та власні бачення, якою повинна бути програма, та надати конкретні пропозиції.

Проект програми заплановано розглянути на колегії ХОДА з подальшою передачею до обласної ради у листопаді цього року.

Організатори сподіваються, що саме за участі громадськості можливо народження зовсім нового документу, який сприятиме покращанню стану захисту прав дітей в області.

Лариса Польська

Наші останні новини