АКЦІЮ «ЗБЕРИ ДИТИНУ ДО ШКОЛИ» ПРОВЕДЕНО НА ХЕРСОНЩИНІ

Вер 7, 2011

У прес-центрі газети «Новий день» в Херсоні підведено підсумки благодійної акції «Збери дитину до школи». Акція стала в області вже традиційною, проводиться щорічно й має на меті допомогти у підготовці до школи дітей вразливих категорій. Ініціатором стала мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й і, як завжди, отримала підтримку від представників релігійних конфесій, підприємців, неурядових організацій.

Найбільш вдало пройшла благодійна акція у Білозерському, Голопристанському, Цюрупинському районах та Генічеську.

За результатами матеріальна допомога у вигляді шкільної форми та канцелярського приладдя була надана 4995 дітям. Тож діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з неповних сімей та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, забезпечені всім необхідним для навчання.

Заступник начальника управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації В.Ю. Меренков привів такі цифри: всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а таких дітей за оперативними даними в області понад 2300 чоловік, до 1 вересня забезпечені шкільною формою, підручниками та канцелярським приладдям у повному обсязі. Так само всім цим забезпечені 674 вихованці інтернатних закладів обласного підпорядкування.

Ще у серпні минулого року за притулком для дітей, дитячими будинками, всіма інтернатними закладами та закладами для дітей-інвалідів, школами та позашкільними центрами області за розпорядженням губернатора Херсонщини було закріплено шефів. Завдяки цьому до навчального року шефськими організаціями здійснена допомога на суму понад 600 тис. грн. Серед благодійників – Державна податкова адміністрація, Апеляційний суд області, Регіональне відділення Фонду державного майна, головне управління Держкомзему, обласна державна насіннєва інспекція, Бериславське РВ УМВС, Скадовський морський порт, БМУ «Промжитлобуд-5», бізнесові фірми – «Херсон маркетинг», ЗАТ АПФ «Дніпровська перлина», ТОВ «Імперіал Агро ЛТД» та багато інших, де працюють небайдужі до чужої біди люди.

Наші останні новини