Пізнай рідний край!

Лис 9, 2011

У межах діяльності Центру соціально-психологічної та правової підтримки молоді, що діє у Херсонській обласній білбіотеці для юнацтва ім.Бориса Лавреньова, відбулася цікава і неординарна подія – виїзне засідання клубу «Дай руку, підлітку». Спільно зі службою у справах дітей Комсомольського райвиконкому працівники бібліотеки організували краєзнавчу подорож для двадцяти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Метою поїздки стало село Зміївка, що знаходиться у Бериславському районі. Обрали його не даремно: поселення, засноване шведами-колоністами у 1782 році, нині стало унікальним для Херсонщини конгломератом етносів, культур і релігій. Місцеві жителі називають Зміївку «маленькою Європою на Півдні України». Тут проживають представники восьми національностей, серед яких шведи, німці і бойки, що зберегли свою мову, віру і культурні традиції.

 

Місцевий краєзнавець, депутат сільської ради М.М.Куривчак провів для  херсонців цікаву екскурсію з відвідуванням храмів і  пам’ятних місць села. І молодь, і дорослі  не тільки дізнались багато нового про історію нашого краю, помилувались неповторними краєвидами, а й відчули особливу духовну ауру Зміївки.

 

Їдучи автобусом шляхами Бєлозерського і Бериславського районів, екскурсанти  теж не нудьгували, а прослухали розповідь краєзнавця М.М.Руденка «Унікальна Херсонщина». Ті, що слухали уважно, могли виявити свою ерудицію під час вікторини, яка відбулася в сільській школі.

Тож повертались додому учасники поїздки сповнені нових вражень, знань і гордості за те, що проживають в унікальному краї, багатому своєю історією, культурою, працьовитими і талановитими людьми.

Провести таке незвичайне засідання клубу «Дай руку, підлітку» вдалося завдяки перемозі у конкурсі міні-грантів «Місто, дружнє до дітей», організованому Благодійним фондом «Захист»,  ініціативної групи, яка складалася з працівників бібліотеки. Втілити все задумане вдалося завдяки підтримці партнерів – служби у справах дітей Комсомольського райвиконкому, фотоклубу «Група А» та допомозі депутата Херсонської міської ради Сергія Каруноса.

 

 

Наші останні новини