В ІНТЕРЕСАХ ДІТЕЙ

Лис 21, 2011

Традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – в день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

До цього дня Херсонський обласний благодійний фонд «Захист» провів цілу низку акцій допомоги діткам, які сьогодні цього особливо потребують.

Це передача благодійної допомоги двом немовлятам, які разом з мамами наразі перебувають у слідчому ізоляторі Херсона – памперси, вологі серветки, креми, теплий одяг…Щира вдячність всім небайдужим херсонцям за це милосердя.

Це калорійні продукти харчування – твердий сир, масло, сметана, йогурти – для малечі спеціалізованого садочку №8, у якому виховуються дітки з порушенням інтелекту. Благодійну допомогу надав молочний завод ДП «Гауда» ТОВ «Станіслав і К».

А головне – вдалих три проекта, авторами та виконавцями яких стали ініціативні групи херсонців-переможців конкурсу міні-грантів «Місто, дружнє до дитини», оголошеного фондом «Захист» ще у жовтні цього року.

Клуб» «Дай руку, підлітку», який діє у обласній бібліотеці для юнацтва ім.Бориса Лавреньова, став ініціатором та організатором подорожі двадцяти дітей-сиріт Комсомольського району до с.Зміївка – «маленької Європи на Півдні України», як його називають самі мешканці. Наразі у бібліотеці працює фотовиставка-звіт. А допомогли здійснити цю поїздку депутат міської ради Сергій Карунос, служба у справах дітей Комсомольського райвиконкому та  фотоклуб «Група А».

Зразковий дитячий театр «Арт-Ідея» Херсонської гімназії №3 разом з педагогами а батьківським активом провів в Херсоні тиждень права, протягом якого численні заходи для фахівців, батьків та дітей незмінно завершувалися показом вистави «Світло, яке дає надію» (права дітей – очима дітей).

А останній з проектів завершився саме напередодні Дня спільних дій в інтересах дітей у обласному притулку для дітей. Сюди приїхали учні Таврійського ліцею мистецтв з не аби якими подарунками. Вони провели у ліцеї збір благодійних пожертв та разом з фондом «Захист» придбали волейбольні, футбольні, баскетбольні м’ячі, бадмінтон, тенісні ракетки, сітки…А фірма «Інтер-атлетика» приєдналася й подарувала батут.

Важливо, що проект ліцеїсти назвали «Діти – дітям» й не обмежилися тільки благодійними дарами. Насправді найбільшим подарунком для вихованців притулку  був приїзд самих дарувальників: 30 ліцеїстів-артистів показали дітям веселу виставу, зробивши цей день особливим, незабутнім.

Не забудуть цієї поїздки й самі ліцеїсти, які може вперше побачили зблизька дитячу біду, замислилися над тим, що життя для дітей буває й інакшим…без мами і тата. Тож розчулившись, обіцяли тепер запросити дітей до себе – у ліцей та показати ляльковий спектакль. А ще…розпочати нову благодійну акцію.

Лариса Польська

Наші останні новини