Зігріті теплом душі

Лис 21, 2011

18 листопада 2011 року в Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.Лавреньова відбувся завершальний захід проекту по міні-гранту, наданому благодійним фондом “Захист”— свято ”Зігріті теплом душі” з нагоди Всесвітнього дня дитини.  Гостями бібліотеки цього дня стали діти-сироти, які брали участь у екскурсійній поїздці до с.Зміївка та учні обласного ліцею, представники державних установ і громадських організацій.

Заступник директора Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова Тетяна Ігнатова  привітала присутніх із Всесвітнім днем дитини і запропонувала святкувати його під девізом «Чужих дітей не буває». «Підтвердженням цих слів став проект «Пізнай рідний край», до реалізації якого долучились багато добрих і небайдужих людей, які турбуються про дітей не тільки за обов’язком, а й за покликом душі».

За словами Олексія Мітюшкіна, учня Херсонської ЗОШ №14, подорож до Зміївки допомогла йому дізнатися багато нових і цікавих фактів про історію та географію Херсонщини. «Нещодавно я читав біографію Мартіна Лютера і для мене стало справжнім відкриттям, що в нашому краї є діюча лютеранська кірха. Розповів своїм однокласникам про незвичайне село, де живуть шведи і куди приїздив шведський король».

Наталя  Бабій — представник Благодійного фонду “Захист” – високо оцінила проект «Пізнай рідний край» і сказала, що такі заходи важливі не тільки для виховання дітей, а й для  розвитку громади міста, популяризації благодійності у суспільстві.

Депутат Херсонської міської ради Сергій Карунос підкреслив, що запорука успіху проекту  –  в командній роботі. «Не важливо, чим ти можеш допомогти дітям – грошима, ідеєю, своїми знаннями, організаційними зусиллями, транспортом, головне –  не  стояти осторонь. І тоді кожна дитина відчує, що навколо – небайдужі люди».

Ольга Ромадіна  — завідувач сектору з питань опіки і піклування Комсомольського райвиконкому, депутат Комсомольської районної ради щиро подякувала авторам проекту «Пізнай рідний край» і бібліотеці за організацію поїздки та свята. «Думаю, тепер започаткована гарна традиція і у нас з’явилося ще одне свято для дітей, ще один привід дарувати незвичайні подарунки – подорожі, гарні враження, свою любов і турботу».

Краєзнавець і ентузіаст туризму Микола Руденко поділився своїми ідеями щодо організації нових подорожей в кожен район Херсонщини і закликав молодь: «Подорожуйте за будь-якої можливості,  пішки, велосипедом, автобусом, відкривайте для себе рідний край!»

Серед гостей свята «Зігріті теплом душі» були також керуючий справами Комсомольського райвиконкому Валентина Рижкова та Світлана Котько — головний спеціаліст сектору з питань опіки і піклування Комсомольського райвиконкому.

На святі відбулася презентація фотовиставки “Стежками села Зміївка” – своєрідного звіту про краєзнавчу подорож, у створенні  якого допомагали волонтери — члени фотоклубу “Група А”.

Музичним подарунком для гостей стали виступи студенток Херсонського музичного училища Ірини Федоренкової та Ольги Дядив і солісток танцювального колективу “Данс Експрес” Марії Бережкової та Олександри Бірюкової.

Був і чудовий сюрприз – жива скульптура у виконанні артистів Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Анатолія Братченка, Романа Соломчака.  і художника театру Вікторії Усаченко.

На загальну думку дорослих і дітей свято вдалося – воно справді створило атмосферу тепла та щирості, надихнуло на нові ідеї і проекти.

Світлана Коваль, провідний редактор Херсонської обласної бібліотеки

для юнацтва ім. Б.Лавреньова

Наші останні новини