АКЦІЯ «РІЗДВЯНА КАЗКА»

Січ 19, 2012

Студентський волонтерський рух «Власний вибір» при Херсонському державному університеті продовжує серію заходів для соціальних груп дітей. Першою такою акцією була зустріч з Новокиївською школою-інтернатом у грудні місяці 2011р.
Заручившися активною підтримкою своїх проектів з боку Херсонського обласного благодійного фонду «Захист», студенти вирішили приділити увагу саме вихованцям інтернатів та інтернатним закладам поза межами Херсону і завітати в січні 2012р. до Чорнобаївської загальноосвітньої школи-інтернату, де навчаються понад 250 дітей від 6 до 16 років, серед яких є і діти, котрих відносять до соціальних категорій населення. Їх не дуже багато, але адміністрація школи справно дбає про них.
Організація заходу мала комплексний характер: інженерно-технологічний факультет займався доставкою та закупівлею подарунків, факультет психології, історії та соціології фасували їх, сама вистава «Різдвяна казка» поставлена викладачем факультету культури та мистецтв Князевою Тетяною Олександрівною. Ролі виконували студенти 1 курсу зі спеціальності «Культурологія». Основна ідеєя казки донести дітям різдвяний настрій та щоб воні самі взяти участь у ній, а саме заздалегідь вихователі школи-інтернату передали завдання зробити малюнки на Новорічну тематику, не пояснюючи навіщо і для чого, а коли приїхали до них студенти, тоді стало ще цікавіше: дітки принесли малюнки на казку, і під час вистави Сніговички зібрали малюнки та обміняли їх на подарунки. Цікавим було те, як відреагують діти на казку, на подарунки, бо свята новорічні закінчуються, і настрій може бути різний – і пасивний у тому числі. Але побачивши теплі посмішки, плескіт рук, галас під час ігор, стало цілковито зрозуміло, що свято в дитячих серцях продовжується і воно нескінченне.
Крім традиційних солодких подарунків студенти дарували позитивні емоції та справжнє свято казки у власному виконанні, а саме інтерактивну казку-гру. До солодощів студенти Херсонського державного університету підготували та подарували м’які іграшки. Діти булидуже задоволене святом.
Теплі посмішки дітей надавали наснагу студентам–волонтерам дарувати щастя та радість всім, та бажання  приїхати до них ще раз. І це обов’язково відбудеться!!!!

Марина Осадча – координатор акції


Наші останні новини