Благодійність в громаді: херсонці допомогли онкохворим дітям.

Бер 21, 2012

З 18 листопада 2011 року по 15 лютого 2012 року за ініціативи колективу Херсонського обласного художнього музею ім. О.О.Шовкуненка та за підтримки обласного благодійного фонду «Захист» в Херсоні проводилася благодійна акція «Допоможи врятувати дитину. В залах музею були розташовані скриньки із збору пожертв на допомогу дітям, які проходять лікування в гематологічному відділенні Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні з діагнозом «лейкоз». Колектив музею вирішив не просто поставити скриньки для збору пожертв, але й провести цілу низку культурних заходів задля залучення відвідувачів до музею та звернути увагу мешканців міста на дітей з онкологічними захворюваннями, знайти відгук у серцях людей і прикладом власного колективу показати,  що спільними зусиллями, проявом небайдужості, людської щирості можна допомогти тим, кому допомоги чекати немає звідкіля.

 

У результаті акції херсонці пожертвували у скриньки в музеї 7468 гривень, 1000 грн. надійшло на рахунок Фонду від ТОВ «Кайсар, ЛТД» і 204 гривні зібрав серед студентської молоді Студентський волонтерський рух «Власний вибір» при  Херсонському державному університеті. Свою соціальну відповідальність продемонстрували й мережа економ-аптек «Медпрепарати» та ТОВ «Екомед», відпустивши дефіцитні сертифіковані медикаменти по закупівельній ціні, за рахунок чого вдалося збільшити кількість ліків, придбаних за пожертви городян.

Тож фондом «Захист» придбані дефіцитні та коштовні ліки:

– осетрон  ампульний (4 мг 2мл №5) – 30 упаковок за ціною –67, 40 грн. на  суму 2 022 грн

– осетрон  ампульний ( 8мг 2мл №5) – 10 упаковок за ціною –119, 80грн. на суму 1 198 грн

– доксорубіцин – 20 флаконів за ціною 56,29 грн. на суму  1 125,80 грн.

та системи лінії  Інфузомат Спейс – 240 штук за ціною 18,10 на  суму 4 344грн.

Загальна сума закупівлі склала 8690,25 грн.. Медпрепарати та системи були за всіма правилами бухгалтерського обліку 20 березня 2012 року передані до гематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Прозорість збору коштів підтверджено актами опломбування та розпломбування скріньок, які складалися представниками всіх учасників акції: благодійного фонду “Захист”, представниками музею, гематологічного відделення лікарні, волонтерського студентського руху. Скриньки в музеї розпломбувалися також у присутності  предствників ЗМІ, а саме групи телеканалу «ВТВ плюс»

Проведена акція ще раз продемонструвала небайдужість городян до чужих бід та готовність підставити своє плече маленьким землякам та їх батькам, яким наразі ця допомога конче необхідна.

Лариса Польська,

 голова правління обласного

благодійного фонду «Захист» 

Наші останні новини