Херсонська молодь бажає бути активною, спортивною та небайдужою!!!

Лип 1, 2012

У старшого покоління існує думка, що сучасна молодь нічого не бажає, а тільки п’є пиво та б’є байдики. Цікаво, що кожне покоління дорослих та досвідчених людей вважає, що тільки коли вони самі були молодими – ось тоді молодь була за здоровий образ життя та вела країну до успіхів. Слід розчарувати песимістів та надати впевненість оптимістам – сучасна молодь бажає бути активною, спортивною і готовою вести країну до успіхів !

Це власно і побачило більше 1 тис. глядачів на черговій акції проекту «Недитячі забавки» у День молоді 24 червня 2012 року на великій площадці біля ТРЦ «Фабрика».

Основною подією став чемпіонат зі стритболу (вуличний баскетбол), якій організувала Херсонська обласна федерація баскетболу та організація «Спорт для всіх». Абсолютним рекордом Херсона можна вказати, що гра проходила понад 7 годин (з 10.00 до 17.00). Участь в змагання взяло 33 команди з Нової Каховки, Таврійська, Херсона та Миколаєва, всього 132 учасника. Змагання проводилися серед 3 вікових категорій – 1) до 12 років – 4 команди, 2) від 13 до 15 років – 8 команд, 3) від 16 років – 21 команда. Найзапекліша боротьба була у віковій групі від 16 та старше, змагання в даній групі закінчилися тільки о 17.00 з таким результатом:

1 місце здобула команда «Енергія» з м. Нова Каховка,
2 місце посіла команда під назвою «Команда» з м. Миколаїв,
3 місце – команда «Авто Плаза» м. Херсон.

Хоч призові місця посіли тільки ці команди, але здоров’я та позитивний настрій отримали всі!

Також під час акції був проведений флеш-моб «Херсон проти жари» від молодіжного об’єднання «Креативна молодь», яка зібрала понад 50 молодих людей. Конкурс малюнків на асфальті зібрав понад 100 охочих, причому дорослі із задоволенням приймали участь у конкурсі на рівні з дітьми, без подарунків ніхто не залишився. Було проведено багато інших різноманітних конкурсів та розіграшів.

Особливою відмінністю проекту «Недитячі забавки» вже стало, що окрім візуальних та розважальних різних акцій в них була й є соціальна складова. Під час молодіжної акції був організований збір пожертв на проект фонду громади міста Херсон «Захист» – «Притулок – не убогий сиротинець, а гостинний дім» для придбання яскравого однакового одягу для дітей-сиріт, які перебувають за волею долі у цьому закладі.

Волонтерами зі збору благодійних пожертв стали 20 конкурсанток конкурсу краси, які зі скриньками у руках демонстрували свої комунікативні вміння та громадську небайдужість. За кілька годин роботи дівчатам вдалося зібрати 905 гривень 65 копійок! Ці кошти найближчим часом будуть перераховані на проект, який наразі розміщено на Українській біржі благодійності (https://ubb.org.ua/ru/project/55/). Приємно, що цю благодійну акцію молоді підтримала приватний підприємець О.В.Макієвська, яка переказала на банківський рахунок фонду «Захист» 500 гривень.

День молоді пройшов за підтримки міського голови Володимира Сальдо, управління у справах молоді та спорту міської ради, управління сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації та ТРЦ «Фабрика»

Ольга Кольцова

Наші останні новини