Подія в житті херсонських дітей з особливими потребами

Жов 18, 2012

Нещодавно, з 9-го по 12 жовтня, в Херсоні вперше проходив навчальний семінар-тренінг активної реабілітації для дітей з особливими потребами. Ініціатором та організатором заходу стала Херсонська громадська організація дітей-інвалідів «Світло надії». Головні завдання, які ставили організатори семінару це:

– психологічна допомога та правовий захист дітей з обмеженими можливостями;

– розвиток творчих здібностей в художньо-естетичному напрямку;

– адаптація, самопізнання та самоутвердження дитини в суспільстві.

Всі ці задачі були реалізовані в різних заходах: практичних психологічних тренінгах, правових консультаціях, арт-терапії з танцю та театралізованої діяльності співу, танцювально-руховій терапії, майстер-класах з квілінгу, декупажу, мотанки та флористики, з перукарської справи, зустрічі з чемпіонами параолімпійських ігор, чемпіонами України, тощо.

Допомогти провести семінар відгукнулося багато організацій та установ, кожна з яких зробила свій внесок в те, щоб учасники події – херсонські діти-інваліди були справді зацікавлені та захоплені дійством програми. Фонд громади м. Херсона «Захист» забезпечив майстер-класи з квілінгу необхідними матеріалами та роботою професійного психолога на тренінгах, а член правління фонду та депутат міської ради Еліко Маркелія зробила все, щоб діти були смачно нагодовані. Доречі, фірма «Данон» теж зробила свій внесок і щоранку годувала дітей йогуртами. Фірма “ЛТ-офіс” надала багато допоміжних матеріалів для тренінгів та майстер-класів. Від Херсонського державного університету з дітьми працювали вісім кураторів – студентів 3-го курсу з кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки. Захід підтримали Управління освіти Херсонської міської ради, Палац дитячої та юнацької творчості, Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ще багато активних і небайдужих громадян нашого міста.  

Чотириденне свято спілкування та нових відкриттів надовго залишиться в пам’яті його учасників. Для дітей з особливими потребами такі семінари необхідні і мають стати традиційними. Фонд громади м.Херсона «Захист» пропонує і надалі підтримувати цю програму, урізноманітнювати її та створити для неї всі ті умови, за яких вона буде розвиватися та працювати постійно.

Творимо добро в громаді разом!

 

Наталія Бабій – соціальний працівник ХОБФ «Захист»

Наші останні новини