І Форум з організаційного розвитку в Україні відбувся.

Лис 23, 2012

Перший  Форум з організаційного розвитку відбувся у Києві 19-20 листопада 2012р. Це справжня подія в житті НГО України. Було зареєстровано більше 400 учасників. Форум проводився у межах проекту «Об’єднуємось заради реформ» (UNITER) та проекту «Покращення послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників найвищого ризику в Україні». Організував цю подію – ІСАР «Єднання» за фінансової підтримки фонду Ч.С.Мотта. Фонд громади м.Херсон «Захист» прийняв активну участь у цьому форумі. Учасникам було запропоновано велику кількість секцій, тематика яких стосувалася різноманітних напрямків в роботі сучасних НГО. Формат роботи в аудиторіях був дуже цікавим: презентації Фондів громад у «Світовому кафе», й майтер-класи від кращих професіоналів та спеціалістів в діяльності НУО, різні обговорення, «Акваріум», онлайн-конференції. Кожен, хто потрапив на форум, мав можливість обрати ті секції, які були йому найбільш важливими та цікавими. А головне – те що відбувалося широко-масштабне спілкування, обмін досвідом, зав’язувалися дружні  стосунки між учасниками та цілими організаціями. Кожен отримав  щось корисне для своєї подальшої діяльності.

Святковий настрій на протязі всього дня учасникам форуму забезпечували представники херсонських громадських молодіжних організацій: «Я валяюсь» та естрадно-циркова школа «Джим Рох». В програмі їх заходів глядачі побачили справжню майстерність та професіоналізм в різноманітних стилях сценічної творчості. Але головне те, що ці організації, на сьогодні, є одними з найактивніших партнерів Фонда громади м. Херсона «Захист», приймають участь у його благодійних проектах та реалізовують свої власні в рамках програми «Недитячі забавки», які мають суттєвий резонанс в Херсоні  та за його межами.

Дуже важливою подією стала Третя щорічна конференція Фондів громад, де вже в котре її учасники отримали багато корисної інформації стосовно розвитку фондів та розширення і збагачення її новими інструментами.

І знов напрошується один і той же висновок – будь-яку справу краще робити разом… Фонд «Захист» завжди закликає херсонську громаду об’єднуватися і творити добро разом. Адже всі представлені практики та досвіди і на форумі, і на конференції доводять, що тільки об’єднані зусилля призводять до якісних змін в нашому житті.

Тож, творимо добро в громаді разом!

 

Наталія Бабій – менеджер ХОБФ «Захист»

Наші останні новини