Старт ІV акції “ДОПОМОЖИ ВРЯТУВАТИ ДИТИНУ!”

Гру 23, 2013

image description

18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая у Херсонському обласному художньому музеї відбулася доволі зворушлива подія – урочистий старт акції “Допоможи врятувати дитину!”, яка, починаючи з 2010 року, за ініціативи колективу музею та за підтримки фонду громади Херсона “Захист” проводиться щорічно взимку. Кожного року все більше херсонців приєднується до збору благодійних пожертв, на які потім закуповуються дефіцитні, вартісні медикаменти, витратні матеріали для дітей, які лікуються у відділенні гематології обласної дитячї клінічної лікарні.

За даними Міністерства охорони здоров’я в Україні щорічно реєструється від 1000 до 1200 нових випадків злоякісних новоутворень у дітей. Ці цифри просто вражають, особливо враховуючи той факт, що 70% всіх онкологічних захворювань у дітей є виліковними, якщо діагностуються та лікуються на ранній стадії. Чи не найцінніша у житті подія, коли відбувається свято перемоги малюків та дорослих, лікарів, родичів пацієнтів і всіх, хто не байдужий до чужого горя, над страшною недугою! Ми можемо, ми маємо до цього долучитися!

image description

Запрошуємо всіх херсонців відвідати художній музей, де протягом акції з 19 грудня цього року до 15 лютого 2014 року будуть змінюватися експозиції дуже цікавих виставок, в залах яких розміщено благодійні скриньки, до котрих можна внести свою благодійну допомогу!

Наразі до урочистого старту акції “Допоможи врятувати дитину!” працівниками музею підготовлено та відкрито чотири експозиції, дві з яких мають безпосереднє відношення до самої акції – це виставка малюнків самих діток- пацієнтів гематологічного відділення обласної дитячої лікарні, яким збирається допомога на лікування – “Пишу тобі, тому що вірю в чудеса!”. Вони, ці роботи, не залишають байдужими навіть самих стійких до сліз. Діти малювали, про що вони мріють… Молодь, об”єднана у проект “Недитячі забавки” (лідер – Ольга Кольцова) завтра, по мірі своїх можливостей, спробує подарувати у лікарні дітям те, про що вони мріяли.

DSC_1640

Інша експозиція – це перша персональна виставка херсонської майстрині Ірини Сергеєвої – “Ляльковий вернісаж”. Це виставка унікальних ляльок ручної роботи, які викликають і подив, і захоплення, і головне – теплий, добрий настрій новорічних та різдвяних свят, коли дива трапляються, коли людям притаманне бажаня робити добро!

Приходьте до музею, й ви отримаєте не тільки справжнє естетичнє задоволення, але й ковток духовності та добра!!!

   

Наші останні новини