Проект “Моє здоров”я – в моїх руках” для дівчаток обласного ліцею триває

Лют 9, 2014

news_2014-02-07_001_001

Похмурого зимового дня дівочий клуб «Камея» зібрався у затишному відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова, де на картинах завжди буяють квіти і міняться кольорами літні пейзажі.

news_2014-02-07_001_002Цього разу учениці ліцею Херсонської обласної ради мали змогу поспілкуватися з Тетяною Журавльовою, представником концерну «Інтер атлетика», членом правління благодійного фонду «Захист». Вона поділилася з членами клубу власними рецептами досягнення життєвого успіху: не боятися крутих перемін, бути відкритим до нових знань та ідей. Пані Тетяна також закликала дівчат зробити спорт і фізкультуру об’язковою частиною свого повсякденного життя.

news_2014-02-07_001_003

Продовжила зустріч лекція «Запальні захворювання жіночої статевої системи» фахівця жіночої консультації КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних» Оксани Прилуцької.

Досвідчений лікар не стала перевантажувати юних ліцеїсток медичними термінами, а доступно і по-дружньому застерегла їх від легковажного ставлення до власного здоров’я, розповіла про серйозні, а почасти й фатальні наслідки вчасно не вилікуваних жіночих хвороб. Актуальними для дівчаток стали і поради пані Оксани стосовно культури сексуальних стосунків і необхідності регулярних візитів до лікаря.

Доповнив тему здорового способу життя відеоролик про засади правильного харчування. Він зацікавив аудиторію не тільки пізнавальністю, а тим, що розповідала про ці важливі речі, наразі дуже дохідливо, юна дівчина – ровесниця акмеїсток.

Керівник проекту «Моє здоров’я – в моїх руках», у межах якого працює «Камея», завідувач сектору соціокультурної діяльності бібліотеки Юлія Коваль трохи відволікла дівчат від суто медичних тем і презентувала блог клубу. Команди учасниць клубу розподілили між собою його нові рубрики, тож найближчим часом на блозі з’являться нові цікаві публікації.

Трохи позитиву і гарного настрою всім додала інтерактивна вправа «Я – КамеЯ». Вона також допомогла виявити (наразі доволі високий) рівень самооцінки: дівчата розшифрували перші чотири літери слова «камея» як риси власного характеру. До ліцеїсток із задоволенням приєдналася старша частина аудиторії. Всі разом вони прикрасили зеленими листочками імпровізоване весняне «дерево». І без жіночої магії і загадування бажань не обійшлося!

news_2014-02-07_001_007

Зазначимо, що бібліотека повністю отримала від програми «Бібліоміст» передбачені грантом кошти і придбала все обладнання, необхідне для реалізації проекту «Моє здоров’я – в моїх руках». Допомогу у оперативному вирішенні всіх фінансових питань книгозбірні надавав партнер проекту – благодійний фонд «Захист» на чолі з Ларисою Польською.

news_2014-02-07_001_008

Наступного разу «Камея» запрошує на зустріч в бібліотеку 21 лютого.

Наші останні новини