Благодійність з емоціями: концерт ансамблю «Сакартвело» в Херсоні.

Тра 7, 2014

Далеко не завжди, а насправді дуже рідко благодійники, які підтримують одну мету, один благодійний проект, мають можливість зібратися разом. 

5 травня в Херсоні це сталося: майже півтори тисячі благодійників зібралися в одній залі ККЗ «Ювілейний» на доброчинному концерті грузинського ансамблю пісні і танцю «Сакартвело», який за запрошенням керівника грузинської діаспори в Херсоні «Ілорі», депутата міської ради Еліко Маркелія та фонду громади Херсона «Захист» приїхали з великим благодійним концертом, відмовившись від гонорару. А півтори тисячі благодійників – це херсонці, що купували благодійні квитки та ще й отримали емоційний позитивний заряд від грузинської культури, ставши глядачами незабутнього видовищного дійства. Такий великий благодійний захід в Херсоні проведено вперше, й пройшов він на високому рівні, тому що долучилося до його підготовки дуже багато херсонців, які надали свої послуги на благодійних засадах: з 17 квітня й до дня концерту велику інформаційну кампанію влаштували місцеві ЗМІ – телеканали «Скіфія», «Крату», «Твій плюс» і «Херсон плюс», обласне радіо, радіо «Таврія» і «Софія», газети «Гривна», «Новий день» та «Вгору» і майже всі місцеві сайти, депутат міської ради Ю.Цепелєв взяв на себе витрати з виготовлення афіш, які допомогли розклеїти в місті працівники театру ім. М.Куліша та міського бюро естетики та реклами, обласне керівництво вирішило питання надання ККЗ «Ювілейний» без орендної плати, високоякісний звук та світлове оформлення концерту здійснив Олександр Осадчий, ведення концерту – Юрій Моісеєнко. Херсонська майстриня Ірина Сергеєва виготовила ляльку-козака, яку на згадку про Херсон подаровано грузинському ансамблю, Ельвіра Колосовська виготовила 50 стрічок для волонтерів трьох вузів міста, які проводили фандрейзінгову акцію зі збору пожертв у благодійні скриньки до початку концерту. До речі, найчисельнішим та найактивнішим був студентський волонтерський центр «Власний вибір» при ХДУ. Загалом всі волонтери зібрали перед концертом досить пристойну суму – 2229 гривень!
Тож херсонці об’єднали свої зусилля для доброї справи, й концерт був просто вражаючим! Зустрічали грузинських гостей – юнаків та зовсім маленьких артистів бурними аплодисментами, яких вони дійсно заслуговували. Заслуговували не тільки тому, що жоден номер не залишив глядачів байдужими, але й тому, що глядачі розуміли, яку мужність виявила ця талановита молодь, щоб не побоятися у такі неспокійні, такі важкі для Одеси часи, виїхати з дому до Херсону й виповнити свою обіцянку виступити з благодійним концертом.
Приємно було й те, що до благодійної акції долучилася влада – купили квитки на концерт та були присутніми на ньому й голова обласної державної адміністрації Ю. В. Одарченко, й виконуючий обов’язки міського голови В. В. Миколаєнко, й їх заступники та керівники структурних підрозділів.
Почесним гостем концерту був керівник консульства Грузії в Одесі, Консул М. Б. Цоцонава. Ну і найголовніше – були у залі й ті, для кого він був влаштований – тепер вже херсонські прикордонники зі всім своїм керівництвом. Прикордонники кажуть, що вони вражені не тільки цим благодійним заходом, а взагалі тим, як тепло прийняли їх до своєї сім’ї херсонці.
Концерт завершено оголошенням підсумків благодійної акції. Сума збору благодійної допомоги, отриманої від продажу квитків на концерт та збору пожертв волонтерами у благодійні скриньки, становила 45339 гривень! Начальник Херсонського прикордонного загону підполковник Ліщинський отримав на сцені сертифікат на цю суму. Тепер прикордонники визначаться зі своїми першочерговими потребами, а фонд «Захист» придбає на цю суму матеріальні цінності та передасть їх у прикордонний загін на баланс. Фонд громади Херсона «Захист» після завершення цих процедур обов’язково через засоби масової інформації прозвітує перед містом про цільове використання благодійної допомоги. Все буде прозоро!
Проведення такого масштабного для Херсона благодійного проекту ще раз доказало, що ми, херсонці, – мирні люди, нам подобається об’єднуватися для добрих справ, і це нам приносить і результат, і задоволення!

Наші останні новини