“Укроборонпром” допоможе волонтерам закуповувати військові товари

Сер 15, 2014

Згідно з дорученням президента України, волонтери зможуть за спрощеною системою отримати сертифікат кінцевого споживача для товарів на потреби військовиків у зоні антитерористичної операції, посередником виступить корпорація “Укроборонпром”, повідомив перший заступник голови адміністрації президента України Геннадій Зубко.

“Державна корпорація “Укроборонпром” виступить посередником між тими організаціями, які можуть продавати відповідні товари військового та спеціального призначення, і волонтерами. Волонтери вкажуть “Укроборонпрому”, де конкретно можна придбати відповідні товари, а корпорація здійснить закупівлі і видасть сертифікат кінцевого споживача. Якщо раніше волонтери самостійно закуповували товари для військовослужбовців, то тепер за дорученням президента цю функцію виконуватиме “Укроборонпром”, – зазначив Зубко.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Міністерство оборони та “Укроборонпром” відкрили “гарячу лінію” для волонтерів, котрі надають допомогу учасникам АТО: (044) 489-18-54 та (044) 206-48-08, – за якою “Укроборонпром” відпрацьовуватиме замовлення на придбання необхідних товарів для військовослужбовців АТО.

“Він здійснюватиме відповідні закупівлі й передаватиме волонтерам товар за встановлену плату. Це спростить роботу волонтерів у питанні придбання товарів військового призначення. Раніше, за відсутності сертифіката кінцевого споживача, волонтери не могли нічого купити. Зараз “Укроборонпром” активно долучився до цієї роботи”, – зазначив Зубко.

Раніше повідомлялося, що волонтери, які купили для Нацгвардії польські бронежилети, можуть сісти у в’язницю на 10 років.

Наші останні новини