Музей, який вабить!

Січ 28, 2015

Херсонський обласний художній музей ім. О.О.Шовкуненка розпочав реалізацію проекту «Музей, який вабить» у партнерстві з Фондом громади Херсона «Захист», котрий виступив оператором грантових коштів. Грант у сумі 12 626 грн. на виконання проекту надала громадська організація “Український центр розвитку музейної справи” (м.Київ), яка реалізує проект “ProMuseum” за підтримки МФ “Відродження” та МБФ “Україна 3000”.

Головною метою проекту «Музей, який вабить» є залучення нової аудиторії до музею, колекція якого налічує близько 11 тисяч експонатів (більше 2,2 тисячі творів живопису; більше 6,5 тисяч – графіки; близько 1,5 тисячі – ДПМ; близько 400 – скульптури). Привернути увагу до відвідування музею має створений за проектом інноваційний продукт — пізнавальна гра з елементами путівника по музею, в яку органічно увійдуть відомості та цікавинки про твори колекції. Таким чином, музей сприятиме розвитку суспільства ще в один спосіб — як інтерактивний майданчик для культурного відпочинку. Перша частина гри – «Виставковий турнір» дає можливість проведення активного відпочинку для відвідувачів музею. Гра розрахована на проведення її у залі та передбачає доступність та прості правила. Граючи, гості зможуть дізнатися більше про твори колекції, а сам факт гри буде спонукати до діалогу.

Домашній варіант — «Створи виставку року» пропонує гравцю уявити себе директором художньої галереї, який готує нову виставку. Гра дасть можливість дізнатися, за якими принципами формуються тематичні експозиції, познайомить з термінами мистецтвознавства. Тож ігри не тотожні між собою. Гра «Виставковий турнір» розрахована на широку аудиторію — родина з дітьми, компанія друзів, тощо. Також настільна гра може бути яскравою згадкою про відвідування музею та цікавим, незвичайним сувеніром.

Презентація гри відбудеться у березні 2015 року.

Наші останні новини