Фізособи платитимуть менше податків на отриману допомогу

Лют 11, 2015

Законопроект №2049 “Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування неприбуткових організацій)”зареєстровано 5 лютого 2015 р. Український форум благодійників, Український незалежний центр політичних досліджень, «Реанімаційний пакет реформ», Інтернет Асоціація України спільно з групою народних депутатів таким чином прагнуть знизити податкову ставку на дохід фізичних осіб при отриманні ними благодійної допомоги. Нині отримувач мусить сплачувати 20% від пожертвуваної йому суми, якщо вона перевищує 1710 грн. У законопроекті №2049 передбачена ставка 15%.

“Податкова реформа передбачила пільги в оподаткуванні лише для бюджетних установ, громадських, релігійних та благодійних організацій, а також підвищила податок на дохід фізичної особи при отриманні нецільової благодійної допомоги з 17% до 20%. Щоб врегулювати підвищення ставки оподаткування благодійної допомоги та пільг для всіх категорій неприбуткових організацій, зареєстрували законопроект №2049”, – зазначила Лариса Жигун, координатор адвокасі кампаній Українського форуму благодійників.
 
Щоб бути в курсі останніх новин про перебіг роботи над законопроектом і його адвокації сектором благодійності, стежте за новинами Українського форуму благодійників.

Наші останні новини