Регіональний Форум розвитку громадянського суспільства в м. Одеса

Кві 4, 2015

24 квітня в Одесі відбудеться регіональний Форум розвитку громадянського суcпільства на тему «Культура миру: єдність у різноманітності». Головна мета Форуму – актуалізувати спроможності, які є необхідними для громадських та благодійних організацій задля розбудови та утвердження культури миру в Україні.

До участі в роботі Форуму розвитку громадянського суспільства запрошуються представники благодійних та громадських організацій, органів державної та місцевої влади, бізнес-компаній та донорських організацій – усі, кого цікавить тема, як неурядовому сектору України стати сильнішим, професійнішим та впливовішим.

Регіональний Форум розвитку громадянського суспільства – це продовження національних форумів організаційного розвитку, що традиційно відбуваються щороку в м. Київ. Зважаючи на актуальність посилення ролі громадянського суспільства та підвищення його спроможностей Форум отримав регіональний вимір. Перший такий регіональний Форум відбувся 18 березня у м. Чернівці. Його учасниками стали 350 учасників з 14 областей, які долучилися до обговорення ролі громадянського суспільства в розбудові культури миру в Україні.

Фокус уваги Одеського Форуму буде зосереджено на спроможностях ОГС працювати з нагальними викликами українського суспільства: допомога внутрішньо переміщеним особам та їх ре-інтеграція; налагодження діалогу як інструмент вирішення конфлікту, адвокація та просування реформ. В Програмі Форуму заплановані майстер-класи, дискусії та круглі столи на теми “Внутрішньо переміщені особи: проблеми, шляхи вирішення, роль організацій громадянського суспільства”, “Громадянське суспільство України: нові ініціативи, нові спроможності, нові виклики”, “Спроможності проводити реформи на місцевому рівні”, “Комунікативна стратегія для діалогу та примирення”, “Роль міжнародної спільноти у відновленні миру в Україні. Очікування та реальність”, “Волонтерський рух в Україні: від міжнародних можливостей до роботи в кожній громаді” та багато інших.

Зареєструватися до участі в роботі Форуму можна за посиланням. Реєстрація триває до 20 квітня. Перевага надаватиметься учасникам із Південної, Центральної та Східної України. 

***

Наші останні новини