Діалог: життя після конфлікту

Жов 21, 2015

20 жовтня відбувся показ фільму «10 років після війн» з маленькою дискусією після показу.

В документальному фільмі представник Норвежської миротворчої організації  «Nansen Center for Peace and Dialogue» Стейнар Брін фасилітує діалог між сербами та албанцями. Наступна зустріч учасників круглого столу відбувається через 10 років. Яка динаміка міжетнічного конфлікту та які шляхи його вирішення.

Життя після конфлікту – тема актуальна і для України і Херсону вцілому.

На кінопоказ та дискусію прийшли представники Херсонських ОГС та просто активна творча молодь. Фільм зачепив і спровокував цікаву дискусію, та підштовхнув учасників на нові роздуми.

Так в ході дискусії прозвучали думки про те, що діалог був налагоджений але лише на рівні окремих особистостей, але аж ніяк не на рівні єтнічних груп; що діалоги можуть допомогти людям з протидіючих груп, зайти точки дотику, можуть допомогти вийти з конфлікту. Чи потрібен Україні діалог – звісно! Ми маємо вступати в діалог та рухатись в напрямку налогодження миру. Перші емоції та образи йдуть, і має залишатись примирення та розуміння права людини на життя.

Показ відбувався в рамках  проекту «Від руйнування до творення. Шляхи примирення в українському суспільстві», що реалізується БО «ФГМХ Захист» спільно з Інститутом по міжнародному співробітництву Асоціації народних університетів Німеччини (DVV International) та громадською організацією Інформаціно-дослідницький центр «Інтеграція та порозуміння» при підтримці Міністерства іноземних справ Німеччини.

2015-10-20 ¦¦¦¦TГTА¦-¦- (7) 2015-10-20 (37) 2015-10-20 (27)

Наші останні новини