Безпеку – донорській крові!

Жов 23, 2015

Служба крові – це особлива ланка у системі безпеки України. Згідно зі статистикою, кожна четверта людина потребує донорської крові. То що казати про її потребу під час війни? Щоб ви розуміли, кров людини-донора, яка дарує її для спасіння чийогось життя, повинна бути обстеженою на інфекції – СНІД, сифіліс, гепатит С… Такі обстеження проводить лабораторія СНІД центру крові в Херсоні, яка працює 25 років. Але обладнання лабораторії морально та фізично застаріло… Зараз виникла гостра необхідність у придбанні дозаторів!

Ми всі не можемо стати донорами крові, але ми можемо разом вирішити цю проблему: не проблему служби крові, а проблему безпеки тих, хто потребує “краплі життя”. У першу чергу – наших захисників!

Херсонський Центр служби крові (один із двох Центрів в Україні) вже передав для поранених в АТО 90 л альбуміна, який є препаратом при втратах крові та опіках. Днями передає ще 90 л. Вартість цієї благодійної допомоги, такої важливої у зоні АТО – 522 тисячі гривень!

Тож, друзі, Центру крові терміново потрібні 8-ми та 1-канальні дозатори для виявлення інфекцій. Придбавши їх, ми можемо допомогти запобігти помилок при обстеженні донорської крові, тим самим забезпечити її безпеку та якість, тож і безпеку тих, хто її конче потребує! Під час війни є велика потреба у донорській крові, і дуже важливо, щоб отримані препарати крові були якісними та не мали загрози для здоров’я бійців.

Це вже другий крок фонду громади Херсона “Захист” та благодійників України з вирішення проблем Херсонського Центру служби крові. У 2013 році ми з вами зібрали кошти і придбали за 53 тисячі гривень апарат герметичного запаювання каналів донорської крові Hematron III. 

Підтримати проект можна через сайт  Української Біржи Благодійності

https://ubb.org.ua/uk/project/1779/

Сьогодні гостро постала проблема, вирішити яку ми можемо РАЗОМ! Ми можемо!

Наші останні новини