Підвищуємо спроможність благодійних фондів.

Лют 1, 2016

28 січня 2016 року для членів Голопристанського РБФ “Свята Ольга” та їх волонтерів був проведений тренінг на тему “Розвиток благодійності та спроможності ІГС”. До тренінгової роботи були запрошені досвідчені тренери Фонду громади Херсона “Захист” – Лариса Польська та Дар’я Нудьга. Протягом навчання вони розкрили основні правила благодійної діяльності, поінформували про внесені зміни до Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”, про можливості, перспективи та ризики, які можуть виникнути в процесі благодійної роботи. За допомогою групової роботи представники громадського сектору удосконалювали знання та навички залучення благодійних пожертв на вирішення проблем громади, ознайомилися з різними формами пошуку коштів, в тому числі як Фандрейзінг. Запропоновані групові вправи розкрили основні міфи та реальність фандрейзінгових компаній в діяльності і організації.

Тренерки поділилися цікавим для нас практичним досвідом благодійної діяльності організації, яку вони представляють, формами та методами залучення благодійних пожертв на вирішення пріоритетних проблем в громаді. Тренінг був дуже змістовним, структурованим, дозволив нам задуматися над питаннями підвищення спроможності та розвитку нашої організації, та будувати благодійну діяльність на принципах відкритості, прозорості та чесності.

Захід проведений в рамках проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, який реалізується у восьми регіонах України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює громадська організація «Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи” (м. Львів), на Херсонщині проект адмініструє Фонд громади Херсона “Захист”.

Наші останні новини