ПІДХОДИ ДО АДВОКАСІ-КАМПАНІЙ.

Лют 12, 2016

11 лютого 16 активістів організацій громадянського суспільства Херсонщини, які беруть участь у проекті «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» (впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу), стали учасниками організованого Фондом громади міста Херсон «Захист» тренінгу «Підходи до проведення адвокасі-кампаній».

Він став продовженням тематичного навчального заходу, проведеного для активістів наприкінці грудня минулого року. Тож цього разу учасники тренінгу, більшість з яких представляють населені пункти сільської місцевості, змогли більш детально ознайомитися із цілями, змістом та завданнями кампаній адвокасі, що є потужним механізмом громадського представництва.

Тренер, Максим Єлігулашвілі, детально зупинився на теоретичних і практичних аспектах визначення та аналізу проблем і розробки стратегій дій з їх розв’язання; роз’яснив аспекти, пов’язані з дизайном та інформаційним супроводом адвокаційних кампаній, залученням до їх реалізації зацікавлених сторін, активізацією людей. Працюючи у групах, учасники тренінгу обговорювали проблемні для громад питання, у тому числі щодо неякісних транспортних послуг, відсутності або неналежного стану об’єктів, місць для спорту і дозвілля; формулювали завдання та визначали кроки з проведення відповідних кампаній-адвокасі. Отримані знання мають стати вагомим доробком громадських активістів для практичного відстоювання інтересів громади в цілому та окремих соціальних груп.

Наші останні новини