Фінансовий менеджмент для неурядових організацій

Тра 17, 2016

17 травня Фондом громади міста Херсон «Захист» розпочато дводенний тренінг «Фінансовий менеджмент для неурядових організацій», що відбувається у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу.


Учасниками тренінгу стали 18 активістів, які представляють громадські об’єднання та ініціативні групи Херсонщини, у т.ч. із районів області. Тренеркою виступила досвідчений експерт з інституційної спроможності, економічних та податкових питань об’єднань громадян, засновник Школи «Фінансове управління в неурядових організаціях», автор багатьох тематичних видань Юлія Кірсанова (м.Київ).
У ході першого дня навчань активісти ознайомилися із законодавством, що регулює основну та неосновну діяльність організацій громадянського суспільства, управління ними фінансами та ведення бухгалтерського обліку; проаналізували використання Закону України «Про громадські об’єднання» і Податкового кодексу; обговорили питання, пов’язані з оформленням та унормуванням відносин з волонтерами, тощо.
Особливу увагу було приділено розгляду механізмів, які дозволяють забезпечити прозорість і підзвітність у здійсненні благодійної діяльності.

Наші останні новини