Партиципація в дії

Чер 9, 2016

Фонд громади міста Херсон «Захист» розпочинає публікацію історій успіху своїх субгрантерів – організацій громадянського суспільства Херсонщини, які восени минулого року стали переможцями регіонального конкурсу міні-грантів у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» і отримали фінансову підтримку від Європейського Союзу для реалізації власних соціально корисних ініціатив.
Тож знайомтеся з успішною історією від ініціативної групи «В єднанні сила» селища Любимівка Каховського району. До речі, у ході реалізації свого проекту «Школа свідомого громадського активіста» ця група настільки зміцнилася та отримала необхідний досвід діяльності, що утворила однойменну громадську організацію.

Партиципація в дії

В рамках реалізації проекту «Школа свідомого громадського активіста», ми провели конкурс міні-проектів «Любимівці ініціативні». Основна мета конкурсу – це активізація місцевого населення та їх згуртування для вирішення суспільно-значимих питань.
Щоб взяти участь у конкурсі, учасникам необхідно було створити ініціативну групу, яка мала складатись мінімум з трьох людей. Всього у конкурсі прийняло участь 5 ініціативних груп.
Кожна група підготувала свій міні-проект, який повинен був покращити соціально-культурне життя в селищі Любимівка. Для кожної групи була важлива перемога в проекті. Всі проекти були надзвичайно цікаві та різнопланові. Голосування за кращий проект було справедливим і об’єктивним, переможця конкурсу обирала самі мешканці громади. А підрахунок та перевірку голосів проводила комісія, в склад якої входили три незалежних експерти.
Перемогу в конкурсі здобув проект ініціативної групи «Танцюють всі» під назвою «Хореографічна зала», керівник Калинюк Тетяна. Вони отримали максимальну кількість голосів, більше 250 людей висловили свою підтримку на користь цього проекту. Їм був вручений головний приз конкурсу 5 тис.грн на реалізацію свого проекту.
Цей конкурс був надзвичайно важливий для розвитку активності мешканців селища Любимівка, так як люди побачили, що приклавши зусилля ,вони можуть здійснити те, про що так давно мріяли.
Віримо, що наступного разу, в конкурсі прийме участь більше активних громадян, буде ще більше гарних проектів, а сума головного призу збільшиться в рази.

 

Наші останні новини