1 етап міської акції “Хочу жити!” завершено

Лют 15, 2017

У світлий день Стрітення Господнього Фонд громади Херсона «Захист» за підтримки доброчинців здійснив чергову добру справу. 17 листопада, саме у День передчасно народжених малюків, в місті розпочалася благодійна акція «Хочу жити!» задля допомоги у спасінні немовлят – «поспішайликів» та інших малюків, які народжуються із загрозою для життя. Метою був збір коштів на заміну старого медичного обладнання у акушерському відділенні обласної клінічної лікарні, де приймають найтяжчих породіль зі всієї області, рятують передчасно народжених малюків та немовлят із загрозами для життя. Це відділення має третій (з чотирьох) рівень надання медичної допомоги, й якщо вже тут неможливо вирішити проблему, то таких пацієнтів направляють до медичного інституту в Київ. Обладнання у відділенні застаріло й морально, й технічно. Тож задля спасіння херсонських новонароджених саме тут треба було його оновити.

Збір допомоги відбувався досить різноманітно – найбільшу суму у 47 356 тисяч грн. вдалося отримати завдяки проведеній Фондом «Захист» 14 грудня благодійній вечірці-концерту одного з найкращих джазових оркестрів Півдня України Performance Big Band під управлінням Володимира Алєксєєва (м.Миколаїв). Жертвували херсонці у благодійні скриньки Фонду, що в усіх супермаркетах «ФРЕШ» та магазинах «Карандаш», через онлайн кошик на сайті Фонду та банківський термінал “Банку інвестицій та заощаджень”, що у ЦНАП у будівлі міської ради, через участь у «Благодійній барахольці». Великі пожертви здійснили колективи підприємств ТМ «АНСЕРГЛОБ», «Укрком», до акції долучився Херсонський благодійний фонд “Софія”.

Тож у результаті на зібрані кошти було придбано та 15 лютого 2017 р. передано лікарні нове сучасне обладнання на суму 67 810 грн.! Все передано офіційно: з балансу Фонду на баланс обласної клінічної лікарні (подробиці – у накладній, яку додаємо). Усі 100% благодійних внесків Фонд направив на придбання апаратури.

Не дивлячись на особисті труднощі, на нелегкий економічний стан майже кожної родини, херсонці ще раз довели: разом ми – теж велика херсонська родина, яка піклується про своє майбутнє й гуртом долає проблеми!

Наші останні новини