Вчимо фандрейзингу.

Кві 27, 2017

25 – 26 квітня у Херсоні відбувся тренінг «Фандрайзинг для діяльності організацій громадянського суспільства». Його учасниками стали 16 активістів з Херсона, Каховки та Чаплинки, насамперед, представники організацій-переможців Другого конкурсу малих грантів за проектом «Українська регіональна платформа громадських ініціатив».

Провів навчальний захід сертифікований тренер Європейської Фандрайзингової Асоціації, член правління «Інституту Професійного Фандрайзингу» Олег Гришин.

Насичена програма тренінгу була побудована таким чином, щоб під час практичних вправ учасники самі визначили базові принципи, на яких ґрунтується фандрайзинг.

Численні інтерактивні вправи (серед них «Елеватор», «З миру по нитці…», «Лагідне слово краще за смачний пиріжок!») допомогли активістам у легкій і цікавій формі ознайомитися та засвоїти дуже важливі питання, пов’язані з пошуком ресурсів для реалізації громадських ініціатив. Учасники дізналися про особливу роль мотивації у здійсненні фандрайзингових кампаній, налагодження оптимальних каналів комунікації з донорами, принципи прозорого звітування перед ними тощо.

Тренінг відбувся в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. У Херсонській області проект виконує БО «Фонд громади міста Херсон «Захист». Загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює ГО Центр «Жіночі перспективи»

Наші останні новини