Завершено міську благодійну акцію “Хочу жити!”

Тра 17, 2017

17 листопада 2016 року, у День передчасно народжених малюків, Фонд громади Херсона «Захист» оголосив міську благодійну акцію «Хочу жити!» задля допомоги у спасінні немовлят-«поспішайликів» та інших малюків, які народжуються із загрозою для життя. В Херсонській області відбувається в середньому за рік близько 10000 пологів, з яких , за статистикою, до 1000 – передчасні. Передчасно народжені дітки – це особлива категорія дітей: вони дуже крихкі і слабкі. Багато функцій організму у них ще незрілі. Якщо дитина при народженні важить до 1500 грамів, в перші місяці життя вона стикається з багатьма проблемами легеневої, серцево-судинної, нервової та травної систем. Кожне врятоване життя такого немовляти – безцінне! А порятунок можливий тільки завдяки сучасному медичному обладнанню.

Метою акції «Хочу жити!» був збір коштів на заміну старого медичного обладнання у пологовому відділенні обласної клінічної лікарні, де приймають найтяжчих породіль зі всієї області, рятують передчасно народжених малюків та немовлят із загрозами для життя. А обладнання у відділенні застаріло й морально, й технічно. Тож задля спасіння херсонських новонароджених саме тут треба було його оновити.

У першому етапі акції, яка тривала два місяці, найбільшу суму у 47 356 тисяч грн. вдалося отримати завдяки проведеній Фондом «Захист» 14 грудня 2016 р. благодійній джаз-вечірці. Жертвували херсонці у благодійні скриньки Фонду, що в усіх супермаркетах «ФРЕШ» та магазинах «Карандаш», через онлайн-кошик на сайті Фонду та банківський термінал “Банку інвестицій та заощаджень”, що у ЦНАП у будівлі міської ради, через участь у «Благодійній барахольці». Великі пожертви здійснили колективи підприємств ТМ «АНСЕРГЛОБ», «Укрком», Херсонський благодійний фонд «Софія».
Тож у результаті на зібрані у першому етапі кошти було придбано та 15 лютого 2017 р. передано лікарні п’ять нових сучасних медичних апаратів на суму 67 810 грн.

Сьогодні, 17 травня, завершився другий етап акції й Фонд передав ще два вкрай необхідних апарати – Білітест вартістю 53 тисячі гривень та шприцевий дозатор вартістю 13 700 грн. – усього на значну суму у 66 700 грн.

Це стало можливим завдяки благодійнику, який забажав залишитися невідомим, пожертвувавши 46 тисяч гривень та завдяки ініціативі відомого у світі композитора й скрипаля, Почесного громадянина нашого міста та члена правління Фонду «Захист» Олександра Гоноболіна, який разом з камерним оркестром «ARS NOVA» 10 квітня дав для херсонців два благодійних концерта – у Академії безперервної освіти та музичному училищі.

Завершуючи акцію можемо порадіти її результатам – за півроку херсонці допомогли замінити сім необхідних медичних апаратів для спасіння малюків на суму 134 510 гривень! Все передано офіційно: з балансу Фонду на баланс обласної клінічної лікарні. Усі 100% благодійних пожертв Фонд направив на придбання апаратури.

Тож нехай малюки живуть на радість мамам та таткам завдяки небайдужим херсонцям!

Наші останні новини